Konut Haberleri
07 Haz 2016 10:26 Son Güncelleme: 10 Oca 2019 04:24

Bayram tatili kaç gün olacak? Numan Kurtulmuş açıklama yaptı!

Ramazan Bayramı tatilinin kaç gün olacağı hala merak konusu. Numan Kurtulmuş, dün akşam toplanan Bakanlar Kurulu'nda bayram tatilinin gündeme gelmediğini belirtti..

Bayram tatili kaç gün olacak? Numan Kurtulmuş açıklama yaptı!
Hükümet Sözcüsü Numan Kurtulmuş, Bakanlar Kurulu toplantısının ardından düzenlenen basın toplantısında bazın mensuplarının sorularını yanıtladı. Ramazan Bayramı tatilinin kaç gün olacağına yönelik soruya da yanıt veren Kurtulmuş, Ramazan Bayramı'na daha çok olduğunu dolayısıyla Ramazan bayramı tatilinin sonraki haftaların konusu olduğunu söyledi.

Geçtiğimiz hafta Ramazan Bayramı tatilini gündeme getiren turizm sektörü temsilcileri, krizde olan turizm sektörünün hareketlenmesi ve yerli turistin tatil planı yapabilmesi için Ramazan Bayramı tatilinin 9 güne çıkarılmasını ve bunun kararının bir an önce verilip kamuoyuna duyurulmasını talep etmişti.

Rusya ile yaşanan uçak krizi ve terör saldırıları sebebiyle Rus ve Alman turist başta olmak üzere Avrupa'dan gelecek turistlerin çok büyük bir kısmını kaybeden Türkiye turizm sektörü, iç turizmin hareketlenmesi için plan yapmaya başladı. Fakat konaklama fiyatlarının yurtdışındaki pek çok turizm destinasyonuna göre hala pahalı olduğu Türkiye'de iç pazarda da istenilen canlılık yakalanamadı. Son olarak Ramazan Bayramı tatilininin uzatılması için Türkiye Otelciler Federasyonu (TÜROFED), Akdeniz Turistik Otel İşletmecileri Birliği (AKTOB), Antalya Ticaret ve Sanayi Odası (ATSO), Profesyonel Otel Yöneticileri Derneği (POYD) gibi oda ve dernekler, Kültür ve Turizm Bakanlığı’na başvuruda bulunmuştu.