Enerji - Yalıtım
05 Ağu 2013 11:33 Son Güncelleme: 10 Oca 2019 00:32

Baumit öneriyor:Enerji tasarrufuna başlamak için yaz aylarını kaçırmayın!

Baumit yetkilileri, harcanan toplam enerjinin yaklaşık %40'ının konutlarda tüketildiğini belirterek konutlarda sağlanacak tasarrufun önemine dikkat çekiyorlar

Baumit öneriyor:Enerji tasarrufuna başlamak için yaz aylarını kaçırmayın!
Elektrik üretiminin azaldığı, dış alımların gerçekleştirildiği ülkemizde her geçen yıl elektrik tüketiminde artışlar yaşanıyor. TEİAŞ verilerine göre elektrik tüketimi Haziran ayında geçen yılın aynı ayına göre yüzde 0,1 artarak, 20 milyar 113 milyon kWh olarak gerçekleşti.
 
Baumit yetkilileri, harcanan toplam enerjinin yaklaşık %40’ının konutlarda tüketildiğini belirterek konutlarda sağlanacak tasarrufun önemine dikkat çekiyorlar. Konutlarda yapılacak dış cephe ısı yalıtımı ile gerek yaz ayları, gerekse kış ayları için enerji tüketiminde önemli ölçüde tasarruf sağlanabileceğini belirten Baumit yetkilileri, yalıtım yaptırmayı düşünenler için yaz aylarını kaçırmamalarını tavsiye ediyorlar.  
Yalıtımı tamamlama süresinin binanın dış cephe metrekaresine göre değişmekle beraber 2 ila 3 ay sürebileceğini belirten yetkililer, yağışlar başlamadan çalışmaların tamamlanmasının uygulamanın kolay, hızlı ve daha sağlıklı olması açısından önemli olduğunu belirtiyorlar. Şimdi yapılacak dış cephe yalıtımının kış aylarında ısınma, yaz aylarında ise klimalarla sağlanan soğutma işleminde enerji tüketiminde %50 oranında tasarruf sağlanabileceğini vurguluyorlar. Bununla beraber yalıtımı yapılacak yatırımın ortalama 3 yıl içerisinde amorti edeceğine; binanın değerinin de artacağına dikkat çekiyorlar. 
Güneşli günleri kaçırmadan konutlarınıza değer kazandıracak dış cephe yalıtımını tekrar değerlendirin.