Konut Haberleri
21 Mayıs 2016 11:08 Son Güncelleme: 10 Oca 2019 04:21

Basmane Çukuru'na Folkart Yapı imzası

Basmane Çukuru satış ihalesini 3 şirketten oluşan konsorsiyum kazanmıştı. İki şirketin çekilmesiyle Folkart Yapı projeyi tek yürüteceklerini açıkladı.

Basmane Çukuru'na Folkart Yapı imzası
Basmane Çukuru olarak bilinen Ege Dünya Ticaret Merkezi’nin ticari ve iktisadi bütünlüğü için açılan satış ihalesini 3 şirketten oluşan bir konsorsiyum kazanmıştı.

Konsorsiyumda bulunan iki şirketin çekilmesi ile projeye tek başına devam etme kararı alan Folkart Yapı adına açıklamada bulunan Folkart Yapı Yönetim Kurulu Başkanı Mesut Sancak, projeyi tek başlarına hayata geçireceklerini söyledi.

80 milyon dolar bedelle TMSF’den satın alınan projenin hazırlık çalışmalarının sürdüğünü belirten Mesut Sancak, üç şirketten oluşan konsorsiyumun diğer üyeleri olan  Akça Holding Yönetim Kurulu Başkanı Rıza Akça ve Namet Yönetim Kurulu Başkanı Tarık Kayar ile verdikleri karar doğrultusunda ortaklığa son verdiklerini ifade etti.

İzmir Büyükşehir Belediyesi ile TMSF arasında sağlanan anlaşma kapsamında belediyenin yüzde 12 oranındaki hissesinin yüzde 30’a çıkarılması sonrası fon tarafından iki kez ihaleye çıkarılan proje, teklif gelmeyince gerçekleştirilememişti.