Konut Haberleri
11 Haz 2014 12:45 Son Güncelleme: 10 Oca 2019 01:12

Başkent baştan sona değişiyor!

Yapımı tamamlanan Kuzey Ankara Girişi Kentsel Dönüşüm ve Gelişim Projesi, 12 Haziran Perşembe günü Başbakan Recep Tayyip Erdoğan tarafından hizmete açılacak...

Başkent baştan sona değişiyor!
Ankara’da TOKİ ve Ankara Büyükşehir Belediyesi işbirliği ile hayata geçirilen Kuzey Yıldızı Projesi, 12 Haziran Perşembe günü Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın da katılacağı tören ile hizmete açılacak.

Yaklaşık 700 bin metrekare alan sahip olan Kuzey Ankara Girişi Kentsel Dönüşüm ve Gelişim Projesi'nin 400 bin metrekaresi yeşil alan olup kalan kısmında ise sosyal donatılar ye alıyor.

Konu hakkında açıklamalarda bulunan Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek, proje kapsamında inşa edilen 8100 konutun tamamlandığını, isteyen vatandaşların da konutlarında oturmaya başladığını belirtti.

Bölgede toplam 18 bin konutun inşa edileceğini hatırlatan Başkan Gökçek, “Parkın içersinde yapılan voleybol, basketbol sahaları, spor aletleri, koşu parkuru, süs havuzu, çocuk oyun bölümleri, park mobilyaları ve aydınlatmalar tamamlanarak alan muhteşem bir görünüme kavuşturuldu.

Bu devasa Kentsel Dönüşüm Projesi sayesinde yeşilin her tonunun görülebileceği boylu ağaçlar, birbirinden farklı çiçekler, bitkilerle oluşturulan modern ve estetik peyzaj tasarımlarıyla Başkent'in akciğerleri olacak bir projeyi daha hayata geçirmiş olduk” diye konuştu.

Başkan Gökçek, şöyle devam etti:

“Bölgede yaşayan vatandaşların sosyal ve kültürel tüm ihtiyaçlarını en üst düzeyde karşılayacak restoranlar, 5 bin kişilik amfi tiyatro, kafeler, çok sayıda pastane, fast-food ve büfe, fitness center, çeşitli etkinliklere imkân verecek sosyal tesisler, tanıtım ve sergi salonu, düğün ve nikâh salonu, konuk evi ve kabul salonu, yaşlılar, hanımlar ve gençler için aktivite ve kültür merkezleri yapıldı. Okullar, cami ve sağlık ocaklarının da yapımı gerçekleştiriliyor.

Rekreasyon alanında toplam 817 araçlık otopark bulunuyor. Böylece buraya gelenler araçlarını park etme konusunda sıkıntı yaşamayacaklar. Toplamda 70 adet hizmet binasının bulunduğu alanda, alışveriş ve ticaret merkezleri ile beş yıldızlı oteller de bölgede inşa edilecek.2 adet açık hava fitness sahası, birbirinden farklı modern oyuncaklarla donatılmış oyun parkları, yürüyüş yolları, bol yeşili ve doğasıyla 7'den 70'e herkese hitap edecek bir parkı daha Ankaramıza kazandırdık”