Ekonomi
18 Ara 2017 16:23 Son Güncelleme: 10 Oca 2019 05:36

Başbakan’dan asgari ücret açıklaması

Başbakan Binali Yıldırım, yeni yılda asgari ücrete yapılacak zamla ilgili açıklamalarda bulundu.

Başbakan’dan asgari ücret açıklaması
Başbakan Binali Yıldırım, Bangladeş ziyareti öncesi halen devam eden asgari ücret görüşmelerini değerlendirdi. Gazetecilerin soruları üzerine bu konudaki fikirlerini beyan eden Yıldırım, ülkenin şartları da göz önünde bulundurularak yeni bir fiyat belirleneceğini ve kimsenin mağdur edilmeyeceğini dile getirdi.

Anadolu Ajansı’nda yer alan habere göre; Başbakan Binali Yıldırım, Bangladeş'e resmi ziyareti öncesinde Esenboğa Havalimanı'nda düzenlediği basın toplantısında konuştu. Yıldırım, yeni asgari ücretin belirlenmesi sürecinde Türk-İş'in talebini bin 893 lira olarak açıklamasına ilişkin görüşünün sorulması üzerine de asgari ücretin, yeni yıla girmeden önce işçi, işveren ve Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı arasında yapılan görüşme ve müzakerelerle belirlendiğini anımsattı.

TARAFLAR KONUŞACAK

Bu noktada Türk-İş'in teklifini sunduğunu, diğer işçi sendikası DİSK'in de teklifini sunacağını dile getiren Yıldırım, işveren konfederasyonunun da teklifini ileteceğini, Bakanlığın tarafları bir araya getireceğini ve müzakerelerin yapılacağını söyledi. Yıldırım, şöyle devam etti:

MAKUL OLAN BİR RAKAM…

"Uygun, en iyi şartlarda ne gerekiyorsa bu rakam üzerinde mutabakata varılacak. Hükümetimiz, yıllardan beri çalışanımıza asla enflasyonun altında bir ücret vermemiştir ve onların mağdur olmaması için her türlü tedbiri almıştır. Bu sefer de aynı şekilde makul olan, ülkenin şartlarını da dikkate alarak en uygun şekilde sonuçlandırılacaktır."

SÖYLENENLERE İTİBAR ETMEYİN

Başbakan Yıldırım, taşerona istihdam düzenlemesi kapsamında, sayıları 50 bini bulan KİT personeline ilişkin bir çalışma olup olmayacağına ilişkin soruyu da "Taşeronların devlette daimi kadroya alınmasıyla ilgili çalışmalar hemen hemen tamamlanma aşamasına geldi. Biz henüz daha içeriği nedir, kimler vardır, kimler yoktur, böyle bir açıklama yapmış değiliz. Dolayısıyla birkaç gün sonra mesele net olarak ortaya çıkacak. Onun için şu anda söylenenlere itibar etmeyin." cevabını verdi.