Konut Haberleri
08 Mayıs 2018 14:06 Son Güncelleme: 10 Oca 2019 05:47

Başbakan Yıldırım müjdeyi verdi! Konutta kampanya başlatılacak

Geçtiğimiz günlerde tapu harcında ve KDV'de yapılan indirimin ardından bugün Bankalar Birliği Genel Kurulu'nda konuşan Başbakan Binali Yıldırım konut sektöründeki stokun azaltılması için de Ziraat Bankası ve diğer bankaların konut kampanyası başlatacağını açıkladı.

Başbakan Yıldırım müjdeyi verdi! Konutta kampanya başlatılacak
Bankalar Birliği Genel Kurulu'nda konuşan Başbakan Binali Yıldırım kredi derecelendirme kuruluşlarının not indirme eylemlerinin zamanlamasının manidar olduğunu söyledi. İstikrarın yıkılması için algı operasyonları oluşturulduğuna da değinen Başbakan Yıldırım bu operasyonlara karşı memleket menfaati için karar almaktan çekinmeyeceklerini de söyledi. Yıldırım konuşmasının sonuna doğru konut sektörünü hareketlendirecek bir gelişmenin de bilgisini paylaştı.

Başbakan Binali Yıldırım'ın konuşmasından satır başları şöyle;

GÜÇLÜ LİDERLİĞE İHTİYAÇ VAR

Ülkemizin güçlü bir liderliğe ihtiyacı var. Çünkü bölgemiz riskli bir bölge. Ülke bütünlüğünü beraberliğini gözümüz gibi korumalıyız.

''TEK SES OLMALISINIZ''

Güçlerinizi birleştirmelisiniz. Mesela faiz ve kredi noktasında bir karar aldınız. Bu karar çıktıktan sonra herkes buna uymalı değil mi? Tek ses olması lazım. Ama ben bazı alınan kararlarda birliktelik olmadığını anladım. Şayet yanlış anlamadıysam.

FAİZLERİ İNDİRİN ÇAĞRISI

Türkiye yüksek faiz ve enflasyonu hak etmiyor, enflasyonu aşağı çekmek bizim görevimiz. Enflasyondaki kıpırdanma çok hoşumuza gitmiyor, mücadele kararından sapma yok. Kurun en önemli etkeni enerji faturamızdır. Not düşürme eylemi etik değil, zamanlaması manidar. Bankacılık sektöründen beklentimiz var. Yüksek faiz bankalar için iyi bir şey değilse faizleri indirin.

ALGI OPERASYONLARI DEVAM EDİYOR

Bu günlerde algı operasyonları devam ediyor. Belli ki seçimlere kadar da tırmandırılarak devam ettirilecek. Amaç istikrarın güvenin yıkılması.Biz eminiz ki vatandaşlar olup biteni görüyor.Sizlerde algıya göre değil Türkiye'nin gerçeklerine göre hareket etmenizi bankacılardan bekliyoruz. Algı operasyonlarına karşı memleket menfaati için karar almaktan çekinmeyiz.

KONUTTA DEV KAMPANYA

Konut sektöründeki konut stokunun azaltılması için Ziraat Bankası ve diğer bankalar büyük bir kampanya başlatacak.

Hafta sonu konut sektörü için önemli bir adım atılmış, konut teslimlerinde uygulanan yüzde 18'lik KDV 31 Ekim'e kadar yüzde 8'e, tapu harcı oranı da yüzde 4'ten 3'e indirilmişti.