Politika
07 Eki 2020 20:08 Son Güncelleme: 07 Eki 2020 20:08

Başbakan Tatar'ın kapalı Maraş benzetmesi "Fareler şehrini açıyoruz"

KKTC Başbakanı Ersin Tatar, yarın sahil bölgesi halkın kullanımına açılacak olan kapalı Maraş için "Fareler şehrini açıyoruz" dedi. 46 yıl sonra ilk kez yurttaşların kullanımına açılacak olan Maraş sınırında hazırlıklar sürdürülüyor.

Başbakan Tatar'ın kapalı Maraş benzetmesi  "Fareler şehrini açıyoruz"

Kıbrıs adasında 46 yıldır kapalı tutulan Maraş bölgesi KKTC'nin aldığı ve Türkiye'nin de desteklediği kararla yarın açılıyor. Kapalı Maraş'ın sahil bölümünün yurttaşların kullanımına açılacağının müjdesini KKTC Başbakanı Ersin Tatar geçtiğimiz gün vermişti. 

KKTC Başbakanı Ersin Tatar, 46 yıl sonra yurttaşların kullanımı için açılacak olan kapalı Maraş için dikkat çeken bir tanımlama yaptı: "Fareler şehrini açıyoruz"

Ersin Tatar, 'hayalet şehir' olarak bilinen kapalı Maraş için 'fareler şehri' tanımlaması yaptı. Ersin Tatar, Kapalı Maraş'ın sahil bölümünün açılması yönünde alınan kararın Kıbrıs Türk halkının yeni geleceğinin bir başlangıcı olduğunu ifad etti.

Başbakan Tatar "Bizler, farelere ev sahipliği yapan bir şehri hayata döndürüyoruz" dedi.

Tatar, aldıkları kararda Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın da desteğinin olduğunu belirtti ve "Çok heyecanlıyım. Tarihi bir adım attık, 'Hayalet Şehir' insanlığın hizmetine sunuluyor" dedi.

Başbakan Tatar, alınan kararla tüm dünyaya aciz olmadıklarını gösterdiklerini ifade etti. Tatar, onurlu bir adım atıldığını kaydederek, "Onurlu bir gelecek için kararlı şekilde yeni adımlar da atmaya devam edeceğiz. Alınan kararı farklı yönlere çekmeye çalışan muhalefetin tavrını doğru bulmuyoruz. Bizler bu adımı devlet ve milletimiz için attık. 46 yıldır kapalı olan bir yeri insanlığa açıyoruz" diye konuştu.