Konut Haberleri
01 Kas 2016 14:01 Son Güncelleme: 10 Oca 2019 04:47

Başbakan dev projeler için tarih verdi!

Başbakan Binali Yıldırım, partisinin Grup Toplantısı'nda geçmiş ve gelecek süreçte yapılacak dev projeler için tarih verdi...

Başbakan dev projeler için tarih verdi!
TBMM Grup Toplasında konuşan Başbakan Binali Yıldırım Türkiye'deki yatırımların ve gelecek beklentilerinin değerlendirilmesini yaptı. Yıldırım, ekonomi bozuluyor algısının aksine küresel yatırımların Türkiye'ye ilgisi artarak devam ettiğini açıkladı. Yıldırım şöyle devam etti: "Türkiye 2009 hariç 27 çeyrek üst üste büyümeyi gerçekleştirmiş nadir ülkelerdendir.29 Ekim'de Ankara Yüksek Hızlı Tren Gar açılışını gerçekleştirdik. 200 bin metrekare kapalı alanlı, Avrupa'da 6'ncı büyük tren garıdır. Bu gar binası sadece yolcuların altı perondan binip seyahat edecekleri bir yer değil. Aynı zamanda 24 saat 150 bin kişinin gelip gideceği yaşam merkezi olacak. Ankara Yüksek Hızlı Tren Garı'yla demiryollarında son yıllarda ortaya koyduğumuz atılım daha da ileri gidecek. Türkiye nüfusunun yüzde 55'ini oluşturan illerimize hızlı tren hattı yayılacaktır. Ankara tüm hızlı tren hatlarının buluştuğu yer olacak.

İstanbul'a 7 proje...
30 Ekim'de İstanbul Genişletilmiş İl Danışma Meclisi toplantısını gerçekleştirdik. Geleceğe yönelik yatırımlarımızı bir kez daha gözden geçirdik. İstanbul'a 7 proje kazandırıyoruz. Bunlardan 5'i bitti. Ankara-İstanbul hızlı tren projesi, Yavuz Sultan Selim Köprüsü, Osman Gazi Köprüsü ve İstanbul-İzmir karayolu, Marmaray, Avrasya Tüneli. Biz inanıyoruz ki zor hemen yapılır, imkansız biraz zaman alır. Bu proje öyle bir proje. Geriye kaldı iki proje. Biri dünyanın en büyük havalimanı. Bazılarının alay ettiği, bazılarının da Gezi olaylarıyla protesto ettiği engellemeye çalıştığı havaalanın da ilk etabını 2018'de hizmete alıyoruz.

Çanakkale dost için geçilir
Bu haliyle de 90 milyon kapasiteli. 7'nci büyük eser Kanal İstanbul'un çalışmasını da Ulaştırma Bakanlığımız hazırlıklarını büyük ölçüde tamamladı. Bir su yolu projesi değil, bir yaşam merkezi haline gelecek. Çanakkale 1915 Köprüsü Mart 2018'de açılacak. Çanakkale düşmana geçilmez ama dost için havadan da geçilir, köprüden de geçilir."