Konut Haberleri
17 Kas 2012 16:06 Son Güncelleme: 10 Oca 2019 00:12

Başbakan: Çamlıca Camisi’ne müdahale edilebilir!

Başbakan Erdoğan, Çamlıca Camisi konusunda şu aşamada nihai değerlendirmeler yapıldığını belirterek, "Sonra olur ki bazı yerlere müdahaleler de olabilir” dedi.

Başbakan: Çamlıca Camisi’ne müdahale edilebilir!

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Çamlıca'ya yapılacak cami konusunda şu aşamada nihai değerlendirmeler yapıldığını belirterek, "Nihai değerlendirmeden sonra olur ki bazı yerlere müdahaleler de olabilir. Ondan sonra da hayırlısıyla Çamlıca Tepesi'nde İstanbul için çok çok önemli eserin temelini atar ve süratle de bittiğini görmeyi temenni ederiz" dedi.

Başbakan Erdoğan, Mısır'ın başkenti Kahire'ye hareketinden önce Atatürk Havalimanı Devlet Konukevi'nde düzenlediği basın toplantısında, soruları yanıtladı.
Erdoğan, bir gazetecinin, Çamlıca Tepesi'ne yapılacak caminin projesinin yarışmayla belirlendiğini hatırlatarak, projeyi nasıl bulduğunu sorması üzerine, değerlendirmelerin yarışmaya katılan 90'ı aşkın proje içinde yapıldığını belirterek, "Fakat birinciliğe layık proje bulunamadı. Gönül onu da arzu ederdi" dedi.
Başbakan şöyle devam etti: "Nihai değerlendirmeden sonra olur ki bazı yerlere müdahaleler de olabilir. Ondan sonra da hayırlısıyla Çamlıca Tepesi'nde İstanbul için çok çok önemli eserin temelini atar ve süratle de bittiğini görmeyi temenni ederiz. Tabii birçok şeyler yazılır, mimarlar olaylara matematik olarak bakamazlar, bakmazlar.

Burada da buna benzer farklı yorumlar vardır. Haklıdır, haklı olabilirler. Onun için de bunun üzerinde, bu kadar talebin olması bizim için önemliydi, güzeldi ama her iki bayanın bu konudaki ortaya koyduğu hakikaten bakış, çizgi, yansıtmaları falan takdire şayandır. Son durumları arkadaşlarımız bize de sunacaklar ve adımları süratle atacağız.
Burada sadece Çamlıca'daki cami olayı değil, bütün kulelerden Çamlıca Tepesi temizlenmiş olacak. Buna TRT Televizyon Kulesi de dahil. Bunları Küçük Çamlıca'da tek kulede toplama kararımız var. Bu kule özellikli bir kule olacak, restoranlarıyla her şeyiyle farklı olacak. Dolayısıyla o kirlilikten de inşallah Çamlıca Tepesi'ni kurtarmış olacağız. Biliyorsunuz bir de baz istasyonları sebebiyle bazı sıkıntılar meydana geliyordu. Bunları da burada minimize edecek bir adımı atmış olacağız.