Gündem
08 Mayıs 2014 11:40 Son Güncelleme: 10 Oca 2019 01:00

Başakşehir’de aileler için özel site tasarladı

Makro İnşaat ve Akyapı’nın Emlak Konut GYO ile birlikte Başakşehir’de inşa ettiği Seyran Şehir projesinde küçük dairelere yer verilmedi. Ön satışla yarısı satılan projede erkek ve kadınlar için ayrı sosyal tesis yapılacak

Başakşehir’de aileler için özel site tasarladı
Bahçetepe İstanbul, Giriş Kayaşehir ve 540/4 Parsel Ticaret Portalı’nı hayata geçiren Makro İnşaat ve Akyapı’nın emlak konut GYO ile birlikte Başakşehir’de inşa ettiği Seyran Şehir projesinin satışına başlandı.

Makro-Akyapı Ortak Girişimi İcra Kurulu Başkanı Ercan Uyan, yerel seçimlerden önce ön satışa başladıkları projenin yarısının satışını gerçekleştirdiklerini söyledi. Seyran Şehir’i planlarken aile yaşamını esas aldıklarını vurgulayan Ercan, bu tercihin projelerinin kısa süre içerisinde yüksek prim getirisi sunmasına neden olacağını söyledi.


Küçük daireye yer vermedi
Başakşehir’e bağlı Kayaşehir bölgesinde inşa edilen 220 konut ve 63 dairelik Seyran Şehir projesinde kiracı sirkülasyonu çok olduğu ve komşuluğun gelişmesine fırsat tanımadığı için 1+1 veya stüdyo dairelere yer verilmedi.
23 bin 170 metrekare arazi üzerinde yükselen Seyran Şehir’de 2+1’den 5+1’e kadar farklı tipte daire seçenekleri bulunuyor. Buna göre 121 ile 192 metrekarelik 2+1, 142 ile 166 metrekarelik 3+1 ve 166 ile 178 metrekarelik 4+1 daireler bulunuyor.

220 daireye iki ayrı sosyal tesis
220 dairenin bulunduğu Seyran Şehir projesinde arsanın 1.5 emsal gibi düşük bir imar hakkına sahip olmasından dolayı, bloklar arasında kalan yüzde 80’lik geniş bir alan peyzaj, gölet, şelale, Oyun, yürüyüş ve spor alanlarına ayrıldı. Sosyal tesislerde biri bayan, diğeri bay ve ikisi de çocuk olmak üzere dört adet kapalı havuza, iki ayrı fitness ve spor salonuna, Türk hamamına, Fin hamamına ve göl kafe sosyal donatılara yer verildi.

103 bin konut hedefi
Emlak Konut GYO Genel Müdürü Murat Kurum, 2003 yılında bu yana 93 bin konuta ulaştıklarını belirterek, yılsonunda bu rakamı 103 bine çıkaracaklarını söyledi.

2014 yılı tamamında 10 bin konut ve 4 milyar liralık ciroyu yakalamayı hedeflediklerini anlatan Kurum, şimdiye kadar ürettikleri 93 bin konutun 23 bininin Başakşehir bölgesinde bulunduğuna dikkat çekerek, “Halkalı’da 3’ncü Havalimanı ile TEM’i birbirine bağlayacak bir kavşak hayata geçirilecek. Bu noktada Kayabaşı bir merkez haline getirilecek. Olimpiyat Stadı, Temapark, bölge hastanesi ve 390 dönümlük bir rekreasyon alanıyla bir çekim alanı haline gelecek” diye konuştu.

Murat Kurum, İstanbul esenler’de Çevre ve Şehircilik Bakanlığı ve Esenler Belediyesi ile yaklaşık 2 bin konutluk kentsel dönüşüm projesi için üçlü protokol yaptıklarını söyledi.