Güncel
20 Nis 2020 12:02 Son Güncelleme: 20 Nis 2020 12:31

Başakşehir Şehir Hastanesi kapıları açıyor

Yaklaşık 1 milyon metrekare kapalı inşaat alanı ve 2 bin 682 yatak kapasitesine sahip Başakşehir Şehir Hastanesi'nin ilk etabı bugün açılıyor.

Başakşehir Şehir Hastanesi kapıları açıyor

İstanbulluların merakla beklediği Başakşehir İkitelli Şehir Hastanesi'nin açılışı için geri sayım başladı. İstanbulluların merakla beklediği hastane bugün hizmete açılıyor.

Dünyanın en büyük hastaneleri arasında yer alan Başakşehir İkitelli Şehir Hastanesi'nin yılda 23 milyon kişiye hizmet vermesi planlanıyor. 

Rönesans Sağlık Yatırım ile Japon Sojitz şirketi ortaklığıyla hayata geçirilen Başakşehir İkitelli Şehir Hastanesi'nin maliyeti 2.6 milyar TL.

İkinci kısmı 15 Mayıs 2020 tarihinde açılacak olan Başakşehir İkitelli Şehir Hastanesi  2 bin 682 yatak kapasitesine sahip.

Açılışı bugün gerçekleştirilecek olan İkitelli Şehir Hastanesi'ne İstanbulluların en uygun sağlık hizmetlerine hızlı ve rahat şekilde ulaşabilmesi sağlanacak.

1 milyon metrekare kapalı inşaat alanına sahip olan Başakşehir İkitelli Şehir Hastanesi'ne Yavuz Sultan Selim Köprüsü ve TEM bağlantı yollarına ek olarak metro istasyonu planlamasıyla da hızlı ve rahat şekilde ulaşılabilecek.

Avrupa'nın en büyük yoğun bakım kapasitesine sahip hastanelerinden İstanbul Başakşehir Şehir Hastanesi sekiz ayrı hastaneden oluşuyor.

Başakşehir İkitelli Entegre Sağlık Kampüsü'nde 465 yatak kapasiteli Genel Hastane, 359 yatak kapasiteli Kadın Doğum Hastanesi, 152 yatak kapasiteli Psikiyatri Hastanesi, 497 yatak kapasiteli Çocuk Hastanesi, 307 yatak kapasiteli Kalp ve Damar Hastanesi,  311 yatak kapasiteli Ortopedi ve Nöroloji Hastanesi, 367 yatak kapasiteli Onkoloji Hastanesi, 200 yatak kapasiteli Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Hastanesi yer alacak.