Ulaşım
01 Mayıs 2020 10:34 Son Güncelleme: 01 Mayıs 2020 10:38

Başakşehir-Kayaşehir metrosu için önemli karar

İstanbul Başakşehir Şehir Hastanesi'nin güzergahında yer alan Başakşehir-Kayaşehir metro hattını Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı yapacak. Karar, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın imzasıyla yürürlüğe girdi.

Başakşehir-Kayaşehir metrosu için önemli karar

İstanbul Başakşehir Şehir Hastanesi'nin de güzergahında yer alan Başakşehir-Kayaşehir metro hattının yapımını Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı üstlenecek.

YÜRÜRLÜĞE GİRDİ

Şehir İçi Raylı Ulaşım Sistemleri, Metrolar ve Bunlarla İlgili Tesislerin Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığınca Üstlenilmesi, Devralınması ve Tamamlanmasını Müteakip Devriyle İlgili Şartların Belirlenmesine İlişkin Cumhurbaşkanı Kararı, bugünkü 31114 Sayılı Resmi Gazete'nin mükerrer sayısında yayımlanarak yürürlüğe girdi.

Yayımlanan karara göre, Başakşehir-Kayaşehir metro hattı ve bununla ilgili tesislerin yapımını Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı üstlenecek.

Karar için tıklayın

Başakşehir-Kayaşehir Metro Hattı ile; 

Kayaşehir - Bakırköy Meydanı arası 32,5 dakika, 
Kayaşehir - Taksim arası 73,5 dakika,
Kayaşehir - Yenikapı 43,5 arası dakika, 
Kayaşehir Merkez - Sefaköy arası 44 dakika, 
Kayaşehir - Kadıköy 58 arası dakika, 
Metrokent - Esenkent 35,5 arası dakika olacak. 

Başakşehir-Kayaşehir metrosunda vagonların içi ve dışı yönetim merkezinden kameralarla takip edilecek. Vatandaşların güvenliği için de “peron kapı” sistemiyle yapılacak ve yolcularla makinist arasında aktif iletişim kurulmasına imkan sağlanacak. Metro hattının ilk etabının 2021 yılında hizmete açılması planlanıyor.

Hangi hatlarla entegre olacak?

Başakşehir - Kayaşehir Metro Hattı;

Metrokent İstasyonu’nda Otogar - Bağcılar Kirazlı - Başakşehir - Olimpiyatköy Metro Hattı ile,

Kayaşehir İstasyonu’nda Halkalı - Arnavutköy - Yeni Havalimanı Raylı Sistem Hattı ile,

Kayaşehir ve Metrokent İstasyonlarında Başakşehir - Kayaşehir - Olimpiyat Tramvay Hattı ile,

Otogar - Bağcılar Kirazlı - Başakşehir - Olimpiyatköy Metro Hattı üzerinden Bakırköy İDO - Bağcılar Kirazlı Metro Hattı ile,

Mahmutbey - Bahçeşehir - Esenyurt, Kabataş - Mecidiyeköy - Mahmutbey ve Ataköy - Basın Ekspres - İkitelli Metro Hatları ile entegre olacak.