Krediler
22 Ara 2012 17:38 Son Güncelleme: 10 Oca 2019 00:14

“Bankaların faiz insafsızlığı ekonominin hızını kesiyor”

TüGİK Başkanı Güral, “Bankaların faiz maliyetleri üzerindeki insafsızlığı ekonominin daha fazla hızlanmasına engel oluyor” dedi.

“Bankaların faiz insafsızlığı ekonominin hızını kesiyor”

Türkiye Genç İşadamları Konfederasyonu (TÜGİK) Genel Başkanı Erkan Güral, faiz maliyetlerinin iş dünyasını sıkıntıya soktuğunu söyleyerek, “Bankaların faiz maliyetleri üzerindeki insafsızlığı ekonominin daha fazla hızlanmasına engel oluyor. Faiz maliyetleri mutlaka tek haneli rakamlara düşürülmeli,” dedi. Erkan Güral, faiz maliyetleri tek haneli rakamlara düştüğü takdirde 2013’ün yatırım yılı olacağını belirtti.

Ege Akdeniz Genç İş Adamları Federasyonu’nun (EGAFED) 82. Yönetim Kurulu toplantısı, Kütahya Genç İşadamları ve Yöneticileri Derneği’nin (KÜGİAD) ev sahipliğinde 22 Aralık 2012 Cumartesi günü Kütahya’da Güral Harlek Otel’de yapıldı. TÜGİK Genel Başkanı Erkan Güral, EGAFED Başkanı Efkan Ceylan ve KÜGİAD Başkanı H. Mithat Delen’in yanı sıra toplantıya Ege ve Akdeniz bölgelerinden çok sayıda genç işadamı katıldı.

Türkiye Genç İşadamları Konfederasyonu (TÜGİK) Genel Başkanı Erkan Güral, TÜGİK’in Türkiye ekonomisinde önemli bir paya sahip olduğuna dikkat çekerek, “TÜGİK üyeleri olarak, ülkemize maksimum seviyede katkı yapmayı ve istihdam yaratmayı amaçlıyoruz,” dedi. “Üyelerimiz ülke içinde ve dışında daha fazla ticaret yapmak, yeni yatırımlar hayata geçirerek istihdam yaratmak için çaba harcıyor. Ancak üzülerek görüyoruz ki faiz maliyetleri üyelerimizin hızını kesiyor. Yalnızca TÜGİK üyelerinin değil, tüm Türkiye ekonomisinin hızı faiz maliyetleri dolayısıyla olumsuz etkileniyor. Türkiye’deki işletmelerin %98’ini oluşturan KOBİ’ler istihdamın %76’sını sağlıyor, ihracatın %30’unu geçekleştiriyorlar. Ancak Türkiye’de kullanılan kredilerin sadece %5’i KOBİ’ler tarafından kullanılıyor. Kredi faizleri düştüğü takdirde bu oran yukarı çıkacak ve KOBİ’ler yatırıma yöneleceklerdir.”

Erkan Güral sözlerini şöyle sürdürdü: “Kredi faizleri mutlaka düşürülmeli. Bankaların faiz maliyetleri üzerindeki insafsızlığı, ekonominin hızını ve önünü kesiyor ne yazık ki. Faiz maliyetleri mutlaka tek haneli rakamlara düşürülmeli. Aksi takdirde yatırımlar ve çeşitli sektörlerdeki ticaret hacmi azalacak, dolayısıyla ekonominin büyümesi yavaşlayacaktır. Faiz maliyetleri tek haneli rakamlara inerse 2013 yatırım yılı olur ve Türkiye ekonomisi beklentilerin çok üzerinde bir büyüme seviyesine ulaşır.”

TÜGİK, 9.000 üyesiyle Türkiye ekonomisinde önemli pay sahibi

1990’lı yılların başlarından günümüze uzanan bir genç işadamları hareketi olan TÜGİK, Türkiye için çalışan genç işadamlarını bir araya getirerek vizyon ve sinerji yaratmakta, bu doğrultuda ekonomi ve istihdama katkı sağlayarak değer üretmektedir. Tüm ülkeyi kapsayan bir kuruluş yapısına sahip olan TÜGİK, Türkiye’nin yalnızca şehirlerinde değil, kasabalarına kadar yayılan ve hızla genişleyen bir organizasyona sahiptir.