Konut Haberleri
14 Tem 2016 14:36 Son Güncelleme: 10 Oca 2019 04:29

Bankalardan konut hesabına özel seçenekler

Devlet tarafından ilk evini alacaklara yönelik yapılan konut hesabı bankaları da harekete geçirdi...

Bankalardan konut hesabına özel seçenekler
Bankalar harekete geçti .İlk evini alacaklara devlet tarafından destek verilmesine yönelik konut hesabı uygulaması 26 Ağustos 2016 tarihinde başlayacak olup çok sayıda banka şimdiden kampanyalar düzenlemeye başladı..

Bankada açılacak olan konut hesabında düzenli birikim yapıp ilk evini alacak vatandaşlara devlet tarafından destek verilmesine ilişkin uygulama 26 Ağustos 2016 tarihinde başlıyor. Ev alana devlet desteği uygulamasının başlamasına sayılı günler kala, vatandaşları şubelerine çekmekı isteyen bankalar şimdiden cazip kampanyalar hazırladı. Uygun faizle konut kredisi kullanma, özel faiz oranları gibi cazip seçenekler sunan bankalar sayesinde konut hesabı açan vatandaşlar çifte kazanç avantajına sahip olacak.

İlk evini alacak vatandaşların faydalanabileceği konut hesabı uygulamasında bankaların yurt içi şubelerinde TL cinsinden mevduat veya katılım fonu hesabı açmak ve bu hesaba düzenli olarak aylık en az 250 en fazla 2 bin 500 lira yatırmak gerekiyor. Ortak konut hesabı açılamayacağı gibi  kişinin birden fazla konut hesabı açması da yasak olup ayrıca aylık ödeme planında bir dönem içerisinde en fazla 3 defa ödeme yapmama hakkı sunuluyor.

Düzenli ödeme süresinin 36-47 ay olarak belrlendiği konut hesabındaki birikim tutarının yüzde 15'i; 48-59 ay olanlarda yüzde 18'i; 60 ay ve üzeri olanlarda ise yüzde 20'si kadar devlet katkısı ödenecek. Yani, 5 yıl boyunca 75 bin lira biriktirenler devletten 15 bin lira katkı ödemesi alacak.
ETİKETLER
#banka #Konut hesabı