Krediler
20 Kas 2020 09:48 Son Güncelleme: 20 Kas 2020 10:04

Bankalaran konut kredi faizlerini güncelledi! İşte son rakamlar

TCMB faizi artırınca bankalar da konut kredi faizlerini güncelledi. Güncellemede ortaya çıkan tablo 'musluklar kapandı' olarak yorumlandı.

Bankalaran konut kredi faizlerini güncelledi! İşte son rakamlar

Merkez Bankası piyasaların beklediği faiz artırımı açıklamasını yapınca bankalar da kredi faizlerinde güncelleme yaptı. TCMB'nin merakla beklenen kararının ardından gözler bankaların kredi faizleri oranına çevrildi. 

Merkez Bankası'nın kararının ardından bankaların konut kredisi faizleri ne oldu? Konut kredisi faizleri yükselecek mi? Bu soruların cevapları da bankaların tabelalarında ortaya çıktı. 

Merkez Bankası piyasaları yakından ilgilendiren faiz kararını açıkladı. TCMB faizi yüzde 10,25'ten yüzde 15'e yükseltti. Bu karar vatandaşlardan "Konut kredileri faizleri yükseldi mi?" "Konut kredi faizleri düştü mü?" "Konut kredi faizlerinde son durum ne?" sorularına neden oldu. 

BANKALARDAN FAİZ GÜNCELLEMESİ

Bankalar ihtiyaç, taşıt ve konut kredisi faizi oranlarını güncelledi. Koronavirüs salgını nedeniyle sık sık güncelenen konut kredisi faizleri TCMB'nin faiz açıklaması ile tekrar ele alındı. Vatandaşlar, bütçelerine göre en uygun krediyi veren bankaları araştırmaya başladı. En ucuz konut kredisi veren banka hangisi? Konuk kredisinde son durum ne oldu? İşte bu soruların cevapları...

YENİ KONUT KREDİSİ FAİZ ORANLARI

Ziraat Bankası konut kredisi faiz oranı 1.35

Vakıfbank Sarı Panjur konut kredisi faiz oranı 1.35

İş Bankası ev kredisi hayat sigortalı faiz 1.35

Akbank konut kredisi faiz oranı yüzde 1.30

ICBC Bank kampanyalı yeni evim konut kredisi faiz oranı 1.30

TEB konut kredisi faiz oranı 1.37

ING Bank konut kredisi faiz oranı 1.39