Konut Haberleri
12 Tem 2017 15:08 Son Güncelleme: 10 Oca 2019 05:17

Bankalara emlak düzenlemesi

Bankaların öz kaynaklarındaki gayrimenkul oranına uygulanan yüzde 50 sınırı kaldırıldı. Bankalar kararı olumlu karşıladı.

Bankalara emlak düzenlemesi
Bankalarda yeni dönem... Resmi Gazete'de yayımlanan yeni düzenlemeye göre, bankaların öz kaynaklarındaki gayrimenkul oranının yüzde 50’yi aşmaması uygulaması kaldırıldı. Beş yıl içinde satılamayan gayrimenkuller de özkaynakta yer alabilecek.
 
Resmi Gazete’de dün yayımlanan karara göre, bankaların öz kaynaklarındaki gayrimenkul oranının yüzde 50’yi aşmaması uygulaması kaldırıldı. Beş yıl içinde satılamayan gayrimenkullerin de özkaynak tablosunda yer almaması da iptal edildi.

TEB Yatırım konu ile ilgili “Yaptığımız hesaba göre, bu kuralın kalkmasıyla Halkbank ve Vakıfbank’ın sermaye yeterlilik rasyoları, sırasıyla, 12 ve 11 baz puan artış gösterebilir'' açıklamasında bulundu. 
 
Albaraka ise kararın olumlu yönde etki edeceğini, bu kuralın kalkmasıyla sermaye yeterlilik rasyosunun 21 baz puan artış gösterebileceği açıkladı.
 
Yürürlükten kaldırılan fıkrada şu ifadeler bulunuyordu
 
“(Bankacılık)Kanunun 57. maddesinin birinci fıkrasındaki sınırı aşan tutarlar ile bankaların alacaklarından dolayı edinmek zorunda kaldıkları ve aynı madde uyarınca elden çıkarmaları gereken emtia ve gayrimenkullerden edinim tarihinden itibaren üç yıl içerisinde elden çıkarılamayanların net defter değerleri”