Konut Haberleri
15 Eyl 2015 09:21 Son Güncelleme: 10 Oca 2019 03:24

Bankalar biriken konutları eritmek için emlakçılık yapıyor

Bireysel kredi borçlarının ödenememesi sonucunda portföylerinde gayrimenkul biriken bazı bankalar bu gayrimenkulleri icra yoluyla satmak yerine emlakçı gibi pazarlamayı tercih ediyor

Bankalar biriken konutları eritmek için emlakçılık yapıyor
Vatandaşın bireysel kredilerdeki ödeme sorunu sebebiyle bankaların elindeki gayrimenkul stoğunu şişince yeni emlakçılar bankalar oldu. Ellerindeki fazla gayrimenkul stoğunu eritmeye çalışan bankalar online emlak sitelerinde gayrimenkul pazarlamaya başladı.

Milliyet'ten Kadife Şahin'in haberine göre, geçtiğimiz yıllarda kredi talebinin azalması sebebiyle banka kredisi satmak için emlakçılara müşteri bulmaları amacıyla cazip tekliflerde bulunan bankalar, bugün e ellerinde biriken gayrimenkulleri satmak için emlakçı gibi çalışmaya başladı.

Kredi borçlularının kredi taksitlerini ödeyememesi sonucunda ellerinde çok sayıda arsa, bina, konut biriken bankalar, icra yoluyla düşük fiyatlı satış yapmak yerine, bu gayrimenkulleri kendi portföyüne alıp daha sonra da online ilan sitelerine ilan verip ellerindeki gayrimenkul fazlasından kurtulmaya çalışıyor.

Dublex konut, daire, müstakil ev ve arsalara sahip olan bankalar  İstanbul, Ankara, Samsun, Denizli, Bursa, İzmir gibi iller başı çekmek üzere Türkiye'nin hemen her yerinde gayrimenkul satışı yapıyor.