Konut Haberleri
28 Eyl 2015 07:58 Son Güncelleme: 10 Oca 2019 03:28

Bankadan satılık kelepir Porsche!

Kredilerdeki ödeme sorunu, bankaların elindeki gayrimenkul stoğunu büyütürken ekonomik belirsizliğin ve sıkıntıların her seviyeden bireyleri etkilediğinin işaretleri de var.

Bankadan satılık kelepir Porsche!
Kredi borçlularının ödeme zorluğuna düşmesi sonucunda ellerinde çok sayıda, arsa, bina, konut biriken bankalar, icra yoluyla düşük fiyatlı satış yerine bu gayrimenkulleri kendi portföyüne alıyor ardından da online sitelerinde verdikleri ilanlarla satışa çıkarıyorlar.
Aynı şekilde bankaların ellerinde çok sayıda araç da birikti. Burada dikkat çekici olan bankaların elinde 8 bin TL - 10 bin TL değerinde araç ile fiyatı 220 bin euro ile 335 bin euro arasında değişen lüks araçların da banka otoparklarına düşmesi.

Banka kredisi ile aldığı lüks araçın kredisini ödeyemeyen işadamının arabasına bankası el koydu. Rusya’ya ihracat yapan bir işadamına ait olduğu belirtilen Porsche satılmak üzere bankanın otoparkında yeni sahibini bekliyor. Bazı bankaların elinde artık üretimi olmayan Tempra araçlar bile satış listelerinde beklerken 2013 model PORSCHE - 911 Carrera 4S Cabrio marka araç da satışa çıkarılıyor. 19 bin 800 kilometrede olan Porsche’nin satış fiyatı 700 bin TL.
Milliyet/Kadife Şahin