Konut Haberleri
14 Nis 2020 11:08 Son Güncelleme: 14 Nis 2020 11:36

Bankadan ev almak isteyenlere özel fırsat

Bankalar ipotek yolu ile kendilerine geçen ikinci el konutların satışında dev faiz indirimleri uyguladı. Bankalardan satışa çıkan konutlar yüzde 0.69 - yüzde 0.79 faizle kredilendiriliyor.

Bankadan ev almak isteyenlere özel fırsat

Bankalar kredilendirdikleri konutların ipotek yoluyla ellerine geçmesi ve bu konutların sayısının artması ile ilk olarak geçtiğimiz yıl itibariyle kendi bünyeleri tarafından internet üzerinden ihale usulü ile satışa başladı. 

Ziraat Bankası, VakıfBank, HalkBank ve Türkiye Finans Katılım Bankası banka gayrimenkulü konutların satışında uygun konut kredisi faiz oranları sunuyor. VakıfBank ayrıca söz konusu konutlar için satış fiyatları üzerinden yüzde 20’ye kadar indirim uyguluyor. Hemen her bankada piyasasının altında olduğu ihaleye açılan uygun fiyatlı konutlara talep yoğun. 

Bir çok banka tarafından yurt genelinde hemen her ilde bu şekilde satışa çıkan binlerce konut bulunuyor. Bankalar söz konusu konutlar için konut kredisi faiz oranlarında da ayrıcalıklı fırsatlar sunuyor. 

Güncel olarak en uygun konut kredisi faizi sadece sıfır konutlarda geçerli olarak kamu bankaları tarafından yüzde 0.79 oranında kullandırılıyor. İkinci el konutlar ise en düşük oran yüzde 0.94 olarak sunuluyor. 

Banka gayrimenkulü ikinci el konutlarda ise bankalar ayrıca özel kampanyaları uygulamaya başladı. Söz konusu konutlar için en düşük oranı yüzde 0.69 ile Türkiye Finans Katılım Bankası sunuyor. Banka katılım bankacılığı anlayışı ile 10 yıla kadar vade uygulayarak aylık yüzde yüzde 0.69 kar payı oranı ile konut finansmanı sağlıyor. 

Yaklaşık 2.000’e yakın banka gayrimenkulü konut satışa çıkaran VakıfBank ise bu konutlara özel olarak sıfır yada ikinci el ayrımı gözetmeden yüzde 0.79 faiz oranı ile 15 yıl vadeye kadar konut kredisi sağlıyor. 

Banka gayrimenkulü konut kredisi kullandıran bir diğer banka olan Ziraat Bankası ise söz konusu konutlar için ek bir faiz indirimi uygulamayarak aylık y üzde0.94 faizle 15 yıla kadar kredilendirme imkanı sunuyor. 

Banka Gayrimenkulü Konut Kredisi Hesaplama 

Kredi Pazarı'nın araştırmalarına göre banka gayrimenkulü konutlar için 250.000 TL tutarda konut kredisi hesaplama yapıldığında 10 yıl vadeli kredinin en uygun aylık taksitleri yaklaşık 3.000 TL, toplam geri ödemesi ise 368.000 TL’ ye denk geliyor.