Konut Haberleri
17 Nis 2016 10:10 Son Güncelleme: 10 Oca 2019 04:13

Bakırköy Yeni Mahalle arsa satışı gerçekleşti

Baş Yapı-Güney Gayrimenkul-Elit Vizyon Yapı İş Ortaklığı tarafından en yüksek teklif verilerek Bakırköy Yeni Mahalle arsa satışı gerçekleşti

Bakırköy Yeni Mahalle arsa satışı gerçekleşti
Bakırköy, gelişime açılıyor. Emlak konut gayrimenkul yatırım ortaklığı İstanbul Bakırköy Yenimahalle arsa satışı karşılığı gelir paylaşım işi ihalesinde imzalar atıldı.

Satış toplam geliri 200 milyon lira

Baş Yapı-Güney Gayrimenkul-Elit Vizyon Yapı İş Ortaklığı tarafından en yüksek teklifin geldiği arsada 64 yıllık SSK Bakırköy Kadın Doğum ve Çocuk Hastalıkları Eğitim ve Araştırma Hastanesi yer alıyor.

Baş Yapı-Güney Gayrimenkul-Elit Vizyon Yapı İş Ortaklığı arsa satışı karşılığı şirket payı toplam geliri olarak 62 milyon lira, arsa satışı karşılığı satış toplam geliri olarak ise 200 milyon lira teklif sunmuştu.

En fazla 6 kat olacak

901 ada 18 parselde yer alan ticaret alanı imarlı arsanın parsel alanı 5 bin 250 metrekare, imara esas arsa alanı 5 bin 195 metrekare, emsal değeri 1,50, emsale esas inşaat alanının ise 7 bin 792,50 metrekare olduğu açıklandı. Arsada yapılacak binaların kat yüksekliği en çok 6 kat olabiliyor.

Bakırköy Yenimahalle arsasına iş merkezleri, ofis, büro, çarşı, çok katlı mağazalar, katlı otoparklar, gazino, düğün salonu, AVM, otel gibi konaklama tesisleri, lokanta, gibi ticaret ve hizmet fonksiyonlarına ilişkin yapılar yapabilecek.

Arsaya hastanede yada konut yapılacak

Baş Yapı Yönetim Kurulu Başkanı Musa Baş, arsaya AVM yapmayacaklarını, hastane ya da konut yapacaklarını açıklamıştı. Arsada yer alan 64 yıllık SSK Bakırköy Kadın Doğum ve Çocuk Hastalıkları Eğitim ve Araştırma Hastanesi 2011 yılında "depreme dayanıksız" gerekçesiyle taşınmıştı.

Hastaneye ilişkin hazırlanan Ticaret Amaçlı 1/5000 Ölçekli Nazım İmar Planı ve 1/1000 Ölçekli Uygulama İmar Planı bakanlık tarafından 20 Mart 2014 tarihinde onaylandı.