İmar-Yapı
17 Nis 2019 14:19 Son Güncelleme: 17 Nis 2019 14:36

Bakanlıktan İmar Barışı ile ilgili önemli açıklama

Tarım ve Orman Bakanlığı valiliklere gönderdiği yazıda mera alanlarına yapı kayıt belgesi verilmemesini, verilenlerin de mülkiyete hak teşkil etmeyeceği vurgulaması özellikle İmar Barışından faydalanan vatandaşlarda soğuk duş etkisi yarattı.

Bakanlıktan İmar Barışı ile ilgili önemli açıklama

61 Saat'in haberine göre; ortaya çıkan yeni bilgilere göre Mera alanlarının baştan beri İmar Barışından faydalanmadığı kaydedildi.

İmar Affı’nın Özel Kanuna tabi olan yerleri baştan beri kapsamadığı sadece işlem yapılan ve idari para cezası uygulanan yerler için geçerli olduğu belirtildi. 

 Bu durumu Ortahisar Belediyesi İmar ve Şehircilik Müdürü Şenay Karakaş, "İmar Affı 3194 sayılı  kanunun geçici 16. maddesi olarak çıktı, Yani 3914 sayılı kanuna göre işlem yapılan ve idari para cezası uygulanan yerler için geçerli.Özel kanuna tabi olan yerleri zaten baştan beri kapsamıyordu. Bunlar nedir, Mera Kanunu, Orman Kanunu gönderilen yazı ve genelgelerle  İmar Barışını kapsamadığı kurumlara bildirmişlerdi…” diyerek açıkladı.

Karakaş, "Ama vatandaş bu bir fırsattır, sanki ruhsat izni verilmiş gibi değerlendirip kaçak olarak yapmaya devam ettiler. İmar Barışı da vatandaşın mükellefiyetinde yani tamamen vatandaşın bilgisi, kişisel iradesi ve beyanıyla yapılan işlem…” ifadelerini kullandı.