Kentsel Dönüşüm
09 Nis 2018 16:51 Son Güncelleme: 10 Oca 2019 05:45

Bakanlık Fikirtepe'de sahaya indi

İnşaat firmaları ile hak sahipleri arasında iletişimin sağlanması ve bölgede yaşanan sorunların çözümüne yönelik atılacak adımların değerlendirilmesi amacıyla Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’nın Fikirtepe'de kurduğu irtibat ofisi hizmet vermeye başladı.

Bakanlık Fikirtepe'de sahaya indi
Çevre ve Şehircilik Bakanlığı İstanbul İl Müdürlüğü’ne bağlı olarak hizmet vermeye başlayan Fikirtepe irtibat ofisi bölgede kentsel dönüşüm çalışmalarını daha da hızlandırmak ve sorunların çözümünde etkin rol almak ve hak sahipleri ile inşaat firmaları ile arasında iletişimin sağlanması, bölgede yaşanan sorunların çözümüne yönelik atılacak adımların değerlendirilmesi amacıyla bakanlığın talimatıyla kuruldu.

Fikirtepe’deki altyapı çalışmalarının tüm hızıyla devam ettiğini belirten Çevre ve Şehircilik İl Müdürü Dr. Av. Veli Böke “Bölgede yaşanan problemler sonrasında il müdürlüğü olarak burada yaşanan sorunların çözümü ve hak sahiplerinin mağduriyetlerini gidermek amacıyla irtibat ofisimiz hizmet vermeye başladı.  İBB, ilgili kuruluşlar ve yüklenici firmalar ile koordineli şekilde çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Özellikle İBB ve ilgili kuruluşların altyapı çalışmaları ile vatandaşlarımızın ulaşımı da kolaylaşacak.” şeklinde konuştu.

Bölgede yaşayan vatandaşların ve iş yapan inşaat şirketlerinin İstanbul Beşiktaş’ta bulunan müdürlük binasına gelmesine gerek kalmadan ihtiyaçlarına cevap verecek bir irtibat ofisinin hizmet vermeye başladığını açıklayan Böke: “Vatandaşlarımıza doğrudan ulaşarak yerinde ve doğru bir şekilde bilgilendirme yapılması, taraflar arasında koordinasyonun sağlanması ve olası aksaklıklara yerinde müdahale edilerek hızlı ve etkin çözümler üretilmesini amaçlıyoruz. Bakanlığımız, hak sahipleri ve yüklenici firmalar arasında yönlendirici konumunda olarak bölgedeki tüm faaliyetleri inceleyip ofisimizde vatandaşlarla yapılacak görüşmeler ile proje süreçlerinde yaşanan sorunlar tespit edecek ve belirlenen sorunlar ile ilgili yüklenici firmalar ile hak sahipleri arasındaki sorunları hızla çözüme kavuşturacak.” açıklamasında bulundu. 





Bölgede Altyapı Çalışmaları hızlandırıldı

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’nın bölgedeki sorunları çözüme kavuşturmak amacıyla açtığı irtibat ofisinin hizmet vermeye başlamış olması bölge adına çok olumlu bir gelişme olduğunu söyleyen Nuhoğlu İnşaat Yönetim Kurulu Başkanı Ali Nuhoğlu “Bu sayede hak sahipleri ile bazı yüklenici firmalar arasındaki sorunların çözüleceğini umuyoruz. Bakanlığın çalışmaları ile bölgedeki altyapı sorunları 2018 yılı itibariyle büyük ölçüde çözüme kavuştu. Çalışmaları devam eden Prestij Caddesi’nde yer alacak yerli ve yabancı birçok marka ile burası Türkiye’nin en iddialı alışveriş caddesi konumuna gelecek ve burada yer alacak parklar, sanatsal etkinlik alanları, eğlence mekanları ve su oyun alanları Fikirtepe’de yaşam kalitesini artıracak.Özellikle E-5 Karayolu , Avrasya Tüneli ve 15 Temmuz Şehitler Köprüsü’ne direkt bağlantı sağlayacak Ünalan Kavşağı çalışmaları ulaşımı oldukça rahatlatacak. Bölgedeki birçok firma ve biz daire teslimlerine başladık. Fikirtepe’ye 10 bine yakın ailenin bu yıl içerisinde taşınması bekleniyor. Böylece Fikirtepe’de yıl sonuna kadar 30 bin kişilik nüfus olacağını düşünüyoruz.” dedi

“Fikirtepe’nin böyle bir ofise ihtiyacı vardı”

Hak sahiplerini temsilen Fikirtepe bölgesindeki gelişmeleri değerlendiren FİDEM Yönetim Kurulu Başkanı Ercüment Oruç “Mahallemizde dönüşüm başladığında bir araya toplanıp dernek kurmaya ve birlik beraberlik içerisinde bilinçli hareket etmeye karar verdik. İlk örneği Fikirtepe’de uygulanan kentsel dönüşümün kısmen sancıları olmuş olsa da netice itibari ile güzel oldu. Fikirtepe dönüşüyor, güzelleşiyor. Bizler de bu yeniliğe katkı sağlamaya çalışıyoruz. Deprem kuşağında olduğumuz bu zaman zarfında gerek can güvenliği gerekse sosyal statü gelişimi olarak dönüşüme tam destek veriyor, tüm yetkililere emeklerinden dolayı teşekkür ediyoruz.” şeklinde konuştu.