Ekonomi
05 Kas 2018 18:12 Son Güncelleme: 10 Oca 2019 06:01

Bakan'dan yüzde 25'lik enflasyon yorumu!

Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak, yüzde 25'i geçen Ekim ayı enflasyonunu değerlendirdi.

Bakan'dan yüzde 25'lik enflasyon yorumu!
Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak, enflasyonun Ekim ayında yeni zirvesini görmesi ardından yaptığı açıklamada, enflasyonla mücadelede pozitif seyrin sürdüğünü, Kasım ayında iyileşme görüleceğini belirtti.

Türkiye İstatistik Kurumu'nun açıkladığı verilere göre Ekim ayında yıllık enflasyon yüzde 25,24 seviyesine yükselerek 2003'ten bu yana gördüğü en yüksek düzeye ulaştı. Merkez Bankası'nın yılsonu enflasyon tahmini yüzde 23,5 seviyesinde.

Bakan Albayrak'ın enflasyon hakkındaki açıklamaları ise şöyle:

Quote Message: Eylül'de fahiş bir fiyatlama algısı ortaya çıktı ve bunun enflasyona yansıdığını gördük. Makro datalar gayet doğru bir istikamette olduğumuzu gösteriyor. Kur ve maliyetlerde düşüşü görmeye başladık, Ekim'de enflasyonun ciddi olarak yavaşladığını gösteriyor. Maliyetlerde, enflasyonda Eylül ayına kıyasla Ekim ayında durumunu gördük.... Kasım ayında çok daha iyi bir seyri görüyoruz. Giyim ve beyaz eşyada Kasım ayında iyileşmeyi göreceğiz. Ortaya koyulan rakamlar Kasım-Aralık ayları için trendin gayet olumlu olduğu ve yıl sonu hedeflerini yakalayacağımızı görüyoruz."

Eylül'de fahiş bir fiyatlama algısı ortaya çıktı ve bunun enflasyona yansıdığını gördük. Makro datalar gayet doğru bir istikamette olduğumuzu gösteriyor. Kur ve maliyetlerde düşüşü görmeye başladık, Ekim'de enflasyonun ciddi olarak yavaşladığını gösteriyor. Maliyetlerde, enflasyonda Eylül ayına kıyasla Ekim ayında durumunu gördük.... Kasım ayında çok daha iyi bir seyri görüyoruz. Giyim ve beyaz eşyada Kasım ayında iyileşmeyi göreceğiz. Ortaya koyulan rakamlar Kasım-Aralık ayları için trendin gayet olumlu olduğu ve yıl sonu hedeflerini yakalayacağımızı görüyoruz."

Türkiye, ABD'nin İran'a yaptırımlarından muaf olacak mı?

Bakan Albayrak, ABD'nin nükleer programı gerekçesiyle İran'a uyguladığı ve ikinci aşaması bugün yürürlüğe giren ekonomik yaptırımlardan muaf tutulacak 8 ülke arasında Türkiye'nin de olduğu yönünde bilgi aldıklarını belirtti.