Ekonomi
16 Mayıs 2014 08:18 Son Güncelleme: 10 Oca 2019 01:02

Bakan'dan son can kaybı açıklaması

Manisa Soma'da yaşanan faciada acı giderek artıyor. Şu ana kadar açıklanan can kaybı sayısı 284'dü. Bakan Taner Yıldız az önce çok kritik bir açıklama yaptı. Yıldız, hayatını kaybeden maksimum işçi sayısının 301-302 olacağını söyledi.

Bakan'dan son can kaybı açıklaması
Şu ana kadar açıklanan can kaybı sayısı 284'dü. Bakan Taner Yıldız az önce çok kritik bir açıklama yaptı. Yıldız, hayatını kaybeden maksimum işçi sayısının 301-302 olacağını söyledi.

Sabah saatleriyle birlikte hareketlilik daha da arttı. Yangının söndürülmesiyle ulaşılamayan iki galeriye girilmesi ve işçilerin buradan çıkarılması bekleniyor.

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, "300 kardeşimiz, 299 veya 301 olarak nihayetlendireceğimizi düşünüyoruz. Çok fazla speküle edildiğini gördük." dedi ve ekledi: 

"Kamu veya özel sektör ayrımı yapmaksızın, kimin ihmali varsa bu konuda bizim kimsenin gözünün yaşına bakacak halimiz yok"

"Hiçbir işçi kardeşimizin hakkını da hiçbir kimsede bırakmayız. Son 3 yılda yapılan denetimlerde çalışma bakanlığımızın ve enerji bakanlığımızın yaptığı denetimlerde toplam 114 adet kömür ocağı kapatıldı"
"Özel sektörün kanaati, basın açıklaması nedir ben onu bilmiyorum, okumadım ama biz bildiğimiz doğrularla beraber yolumuza devam edeceğiz"