Konut Haberleri
08 Ağu 2017 14:18 Son Güncelleme: 10 Oca 2019 05:20

Bakandan müteahhitlere ihale uyarısı!

Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, bakanlıktan iş alan müteahhitlere ''sözleşme tarihlerini geçirmeyin'' uyarısında bulundu. Eroğlu, projeyi belirtilen sürede tamamlayamayan firmaların sözleşmelerinin feshedileceğini vurguladı.

Bakandan müteahhitlere ihale uyarısı!
Osman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, Çorum’da bir törene katıldı. Eroğlu, burada yaptığı konuşmada müteahhitlere de ince bir uyarıda bulundu.

Tarihi geçenin sözleşmesi feshedilecek

Veysel Eroğlu, bakanlıktan iş alan müteahhitler için; ‘’Sözleşmede belirtilen tarih bir gün bile geçerse işiniz feshedilecek. Talimat verdim, kusura bakmayın. Biz zamanla yarış ediyoruz. Ben de Kurban Bayramı'nda 1 gün tatil yapacağım ve tekrar sizleri kontrol etmek için Türkiye'nin her tarafını inceleyeceğim" ifadelerini kullandı. 

Projelerin maliyeti 71 milyon lira

İstanbul Ağva’da Sungurlu Barajı'nın yapımı için daha önce vatandaşlara söz verdiklerine işaret eden Eroğlu, şöyle konuştu:

"Şimdi sizlere söz verdiğimiz gibi yapıyoruz. Barajda 48,34 milyon metreküp su depolanacak olup, baraj sulaması tamamlandığında 31 bin 720 dekar arazi sulamaya açılacak. Yıllık net zirai gelir artışı 20 milyon 618 lira olacak.  Ayrıca Sungurlu ilçe merkezine yılda 6,30 milyon metreküp içme suyu temin edilecek.

Eroğlu, DSİ, Orman ile Doğa Koruma Milli Parklar genel müdürlüklerince yapılacak tesislerin toplam maliyetinin 71 milyon lira olacağını sözlerine ekledi.