Konut Haberleri
22 Ara 2015 17:35 Son Güncelleme: 10 Oca 2019 03:55

Bakan Nabi Avcı ''Öyle bir şey yok'' dedi!

Gündeme bomba gibi düşen sömestr tatilinin 1 aya çıkması, yaz tatilinin ise 2,5 aya ineceği haberlerini Milli Eğitim Bakanı Avcı, ''Öyle bir çalışmamız yok'' diyerek yalanladı.

Bakan Nabi Avcı ''Öyle bir şey yok'' dedi!
Bugün çıkan haberlere göre, MEB, öğretimde reform ve yapılandırma çalışmaları kapsamında sömestr tatilinin 1 aya çıkarılıp, yaz tatilini 2,5 aya indirmeyi planlıyordu. Buna göre sömestr tatili 31 Aralık-1 Şubat tarihleri arasında yapılmasına karar verildiği konuşulmuştu. Uygulama ile yerli turistin ülke içerisinde daha çok yer değiştirmesinden kaynaklanan ekonomide canlılık ve okullar kapalı kalacağı için yakıt başta olmak üzere milyonlarca TL’lik enerji tasarrufu hedefleniyordu. Ancak Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı'nın açıklamalarına göre, ''Öyle bir çalışma yok.''

Şehir-İnsan Medeniyet Köprüsü: Örnek Kişilikler Projesi" kapsamındaki "Fethi Gemuhluoğlu'nu Anma Programı"na katılmak üzere Ankara'ya gelen ve burada gazetecilerin sömestr tatiline ilişkin sorularını yanıtlayan Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı, sömestr tatilinin 15 günden 1 aya uzatılmasına ilişkin bir çalışmanın bulunmadığını bildirdi.