Ekonomi
11 Tem 2015 08:32 Son Güncelleme: 10 Oca 2019 02:56

Bakan Müezzinoğlu'ndan 'kene' tedbiri

Mehmet Müezzinoğlu, kene mevsimine girdiklerini belirterek, özellikle riskli bölgelerdeki vatandaşları bilgilendirdiklerini söyledi.

Bakan Müezzinoğlu'ndan 'kene' tedbiri
Bursa'nın İznik ilçesinde AK Parti ilçe teşkilatlarıyla bir araya gelen Sağlık Bakanı Mehmet Müzzinoğlu, gündeme ilişkin açıklamalarda bulundu.
Her yıl bu mevsimlerde kene ısırması ve sokma vakaları ile karşılaştıklarının ifade eden Müezzinoğlu, vatandaşları kene ısırması konusunda uyardı. Vatandaşların kene ısırması sonrasında izleyecekleri ayrıntıların da anlatan Müezzinoğlu, “Kene ısırması ile karşı karşıya kalan kişilere müdahale gecikince ve tedavileri sağlık merkezinde yapılmayınca ölümle sonuçlanabiliyor. Son 8 yıldır bu olayları yaşıyoruz. Bu anlamda vatandaşların tedbir alması lazım. Özellikle riskli bölgelerimiz olan Kastamonu, Amasya, Çankırı, Çorum ve 20’ye yakın illerde şubat ayı sonu itibariyle 4 aydır hane hane gezerek vatandaşları bilgilendiriyoruz. Alınması gereken tedbirleri anlatarak destek veriyoruz. Buna rağmen yine ölümle sonuçlanan vakalarımız oluyor. Vatandaşlarımız giydiği kıyafetlerine dikkat etmeli. Keneyi gördükleri zaman kendileri çekip çıkarmasın, hastanelere müracaat etsinler. Çünkü burada zaman çok önemli. Kenenin vücuda yapışma süresi uzadıkça vücuda salgısı artıyor ve hastalık hızla yayılıyor” şeklinde konuştu.
HÜKÜMET BAYRAMDAN ÖNCE KURULAMAZ
Müezzinoğlu 'hükümet ne zaman kurulur şeklindeki bir soruya da' bayramdan önce koalisyon hükümeti kurulmasının mümkün olmadığını söyledi. Bayramdan önce sadece ilk görüşmelerin gerçekleşeceğini belirten Müezzinoğlu, "1. Turdan sonra Davutoğlu, diğer partilerle yaptığı görüşmeleri partimizin Merkez Yürütme Kurulunda istişare edecektir. Bunun sonucunda ikinci turda ilk olarak hangi partiyle görüşüleceği ortaya çıkacaktır. Bayramdan sonraki 10 gün içinde ise bu görüşmeler gerçekleşir. Görüşmeler olumlu olursa 2. ve 3. turlar gelir. Olumlu seyretmez ise parti olarak ne olacağına karar verilecektir. Sonucun ne olacağını şu anda hiçbir siyasi partinin genel başkanı bilemediği gibi Davutoğlu’da bilemez. Neticede karşılıklı iyi niyetli görüşmeler ve ülke sorunlarına çözüm sunulmasıdır" diye konuştu.
İKRAMİYE DEĞİL İSTİKRARDAN YANAYIZ
Emekliye bayram ikramiyesi verilip verilmeyeceği sorusuna üzerine ise Müezzinoğlu, “Biz emeklimizle, memurumuzla, vatandaşımızla hep bir arada yürüyen bir hükümetiz. Çok müjdeli bir hayattan ziyade, çok istikrarlı bir yönetimi merkeze aldık. Yönetimlerde istikrar varsa hastamızda, engellimizde, yaşlımızda, emeklimizde yarınlarına ait hesap ve planlarını yapar. AK Parti bunun kazanımlarını 13 yıldır bu ülkeye gösterdi. İstikrarsızlığın bedellerini yaşayan bir millete, istikrarın ne olduğunu gösterdi. Millet olarak en büyük korkumuz şu anda istikrar tereddüdüdür. İstikrar varsa gelişmeler devam eder, yoksa yarınımızın ne olacağı konusunda hepimiz tereddüt yaşarız" dedi.