Güncel
08 Eki 2020 08:30 Son Güncelleme: 08 Eki 2020 08:30

Bakan Ersoy Galata Kulesi restorasyonuyla ilgili çarpıcı rakamı açıkladı

Galata Kulesi restorasyonu ile sık sık gündeme gelmişti. Son olarak hitti ile kule gövdesinde yapılan işlem nedeniyle büyük bir tepki oluşmuştu. Galata Kulesi restorasyonu tamamlandı ve törenle açıldı. Kültür ve Turizm Bakanı kulenin restorasyonuyla ilgili ilgi çekici bir rakam açıkladı.

Bakan Ersoy Galata Kulesi restorasyonuyla ilgili çarpıcı rakamı açıkladı

Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Ersoy, Galata Kulesi restorasyonunda kulenin içinden sökülen beton miktarını açıkladı. 100 gün içinde tamamlanın restorasyon sonrasında Galata Kulesi için özel bir açılış töreni yapıldı. 

Bakan Mehmet Ersoy, Galata Kulesi'nen restorasyonuyla ilgili detaylar paylaşırken, kulenin içinden sökülen beton miktarını da açıkladı. 

Galata Kulesi'nin restorasyonu 100 günde tamamlandı. Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Ersoy'un verdiği bilgiye göre restorasyonda kulenin içinden bin ton beton söküldü. Sökülen betonların yanı sıra bin kamyonet dolusu ağırlık da atık olarak çıkarıldı.

Bakan Ersoy, depremden ziyade kule için en büyük tehlikenin yangın riski olduğunu belirtti. Bakanın verdiği bilgiye göre kulenin tüm elektrik sistemi baştan aşağı yenilendi. 

Yenilenen Galata Kulesi'nde artık restoran bölümü olmayacak. Kulenin içinde yeme içmeye dair hiç bir hizmet verilmeyecek. Kule sadece turistik gezi için ziyaretçilerine kapılarını açacak. Kule girişin üzerinde 8 katlı olarak yeni haliyle turistleri ağırlayacak.

Bakan Mehmet Ersoy, en büyük yenilik ise seyir terası olarak düzenlenen 8’inci katta yapıldığına dikkat çekti. Seyir terasında külah iç tasarımı olduğu gibi ortaya çıkarıldı. Tavandaki avizenin kaldırılmasının ardından betonla kaplı tavan da açıldı. Kubbenin iç çeperine İstanbul’un fetih sonrası görünümünün yer aldığı gravürü giydirildi.

Katlar arasındaki beton merdivenler yerine metal aksamlarla eski görünüm farklılaştırıldı. Taş duvarların kuvvetlendirilmesi için de organik bir malzeme olan ‘Horasan Sıva Harcı’ kullanıldı. Taş derzinde kullanılan bu sıva türü çimentonun aksine binanın hava almasını ve taşların çürümesini engellediği belirtiliyor.