Sektörel
22 Eki 2013 09:37 Son Güncelleme: 10 Oca 2019 00:36

Bakan Bayraktar: ODTÜ'deki yol Ankara için zorunlu!

çevre ve Şehircilik Bakanı Erdoğan Bayraktar, ODTü yolunun Ankaralılar için bir zorunluluk olduğunu belirtti

Bakan Bayraktar: ODTÜ'deki yol Ankara için zorunlu!
Çevre ve Şehircilik Bakanı Erdoğan Bayraktar ise günlerdir tartışma konusu olan ODTÜ Yolunun Ankaralılar için bir zorunluluk olduğunu söyledi. ODTÜ’den plana gelecek itirazları değerlendireceklerini belirten Bayraktar, “Her planda yüzde 40’a kadar düzenleme ortaklık payı kesilir. Biz bunu ODTÜ’nün sahip olduğu sosyal donatıların, ormanların kamusal kullanımı olduğunu düşünerek düzenleme ortaklık payını çok kısıtlı tuttuk” dedi.
 
Tünel mi olacak?
 
ODTÜ’den geçmesi planlanan iki ayrı yol projesi bulunuyor. Bunlardan biri Bakan Bayraktar’ın “ODTÜ’nün istediği gibi tünel olacak, başka alternatifi yok” dediği, ODTÜ kampüsünü Doğu-Batı yönünde kesecek olan ve ODTÜ ile Belediyenin daha önceden zaten anlaşmış olduğu tünel yolu. Ancak son günlerde yaşanan asıl tartışma ODTÜ’ye Eskişehir Yolundan giren ve gece baskınıyla 3 bin ağacın söküldüğü diğer bağlantı yolu üzerinde yaşanıyor.
 
"İtirazı değerlendireceğiz"
 
Büyükşehir Belediyesinin söktüğü ağaçların büyük bölümünü naklederek başka yere dikeceğini belirten Bayraktar, ODTÜ’nün imar planına itirazıyla ilgili olarak da, “İmar Planı şu anda itiraz aşamasında, hem ODTÜ’den hem de kurum ve kuruluşlardan plana gelecek itirazlar değerlendirilecek. Yapılan plan onay aşamasında teknik gereklilik nedeniyle birtakım revizyonlar gördü ancak değişiklikler planın genel özelliğini bozmadı” dedi. Bayraktar düzenleme ortaklık payı içinse şunları söyledi:
 
“ODTÜ ormanlarının bütünlüğünün bozulmaması için tam olarak uygulanmadı. Her planda yüzde 40’a kadar düzenleme ortaklık payı kesilir. Biz bunu ODTÜ’nün sahip olduğu sosyal donatıların, ormanların kamusal kullanımı olduğunu düşünerek düzenleme ortaklık payını çok kısıtlı tuttuk. Yolların hukuki statüsü bellidir, hiçbiri mülkiyete konu edilemez.”