Kentsel Dönüşüm
09 Eki 2020 08:33 Son Güncelleme: 09 Eki 2020 08:33

Bakan açıkladı: Kentsel dönüşümde yeni adım katlı otoparklar

Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, kentsel dönüşümdeki yeni adımı açıkladı. Bakan Kurum, daha önce kentsel dönüşümde yeni başlığın katlı otoparklar olduğunu söyledi.

Bakan açıkladı: Kentsel dönüşümde yeni adım katlı otoparklar

Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum kentsel dönüşüm projelerine 'katlı otopark' başlığının eklendiğini açıkladı. Daha önce 3 başlık altında ele alınan kentsel dönüşüm projelerinde yeni dönemde katlı otopark başlığı da eklendi. Köhneleşmiş, deprem riski altındaki binalar yıkılarak katlı otoparka dönüştürülecek.  

Bakan Kurum, daha önce kentsel dönüşüm projelerini 3 ana başlıkta topladıklarını belirterek, bundan sonraki dönemde projelere dördüncü başlığında eklendiğini ifade etti.

Bakanın açıklamasına göre Türkiye genelinde devam eden kentsel dönüşüm projelerine yeni başlık eklenecek. Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum bundan sonraki dönemlerde uygulancak olan yeni projelere dair bilgiler verdi. 

Yeni dönemde başta İstanbul olmak üzere çok sayıda şehirde devam eden projeleri hatırlatan Bakan Kurum, daha önceki dönemlerde kentsel dönüşüm projelerinin 3 ana başlıkta toplandıklarını söyledi. Bu durumun değiştiğini ifade eden Bakan Kurum kentsel dönüşüm projelerine yeni bir başlığın eklendiğini açıkladı. 

Bakan Murat Kurum, kentsel dönüşüm projelerinde trafik sorununun da ele alınacağını kaydederek şunları söyledi:  "Yoğun olarak trafik ve otopark sorunu yaşanan ilçelerimize otopark problemini çözmek amacıyla şehrin içinde kalmış, köhneleşmiş, deprem riski altındaki binaları kentsel dönüşüme tabi tutmak suretiyle bölgenin otopark ihtiyacını giderecek katlı otoparklar yapacağız. Akıllı sistemlerin olduğu otoparklarda, vatandaşlarımız her türlü hizmeti alacak. Hem otopark ihtiyacını gidermiş hem de o bölgedeki kentsel dönüşüme katkı sağlamış olacağız. İnşallah İstanbulumuzun 39 ilçesine de en az bir tane bu otoparklardan yapacağız."

Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum konuşmasının devamında ayrıca çok katlı otopark projelerine değindi. Katlı otopark projelerinin sayısını artırmak gerektiğini belirten Bakan Murat Kurum, bazı ilçelerde katlı otopark inşa edeceklerini bazılarında ise yeraltı otoparkları yaparak, yeşil alan ve donatı ihtiyaçlarını karşılayacaklarını söyledi.