Sektörel
18 Mayıs 2013 10:56 Son Güncelleme: 10 Oca 2019 00:25

Bahçeşehir Üniversitesi yeni kampüsüyle Beyaz Saray'a komşu oldu!

Beyaz Saray'ın hemen yanındaki bir binanın üç katını satın alan üniversitenin yeni kampüsü, düzenlenen törenle açıldı

Bahçeşehir Üniversitesi yeni kampüsüyle Beyaz Saray'a komşu oldu!

 

 
Bahçeşehir Üniversitesi, ABD'nin başkenti Washington'daki yeni kampüs binasıyla Beyaz Saray'a komşu oldu. Beyaz Saray'ın hemen yanındaki bir binanın üç katını satın alan üniversitenin yeni kampüsü, düzenlenen törenle açıldı. 
 
Dünyanın birçok farklı noktasına yerleşke ve kampüsler açan Bahçeşehir Üniversitesi'nin, ABD'deki ilk Türk üniversite kampüsü özelliğini taşıyan Washington'taki kampüsünün açılışı vesilesiyle tören düzenlendi. 
Törene, AB Bakanı ve Başmüzakereci Egemen Bağış, TOBB Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu, ABD'nin eski Ankara Büyükelçisi James Jeffrey, Bahçeşehir Üniversitesi Mütevelli Heyet Başkanı Enver Yücel, William and Harriet Fulbright Center'ın başkanı Harriet Fulbright'ın da aralarında olduğu çok sayıda seçkin davetli katıldı. 
 
Bakan Bağış, törende yaptığı konuşmada, "Biz burada sadece Bahçeşehir Üniversitesi'nin, Türkiye'nin gözbebeği eğitim kurumlarından birinin bir kampüsünü açmakla kalmıyoruz, aslında Türkiye'nin yeni bir misyon binasını, Türkiye'nin Washington'daki yeni merkezlerinden bir tanesinin daha açılışını birlikte gerçekleştiriyoruz" dedi.