Konut Haberleri
23 Nis 2015 11:59 Son Güncelleme: 10 Oca 2019 02:35

Bahçeşehir Gölet’e ‘Atmaca’ gibi teklif

Sunny markası ile tanınan Atmaca Grup, Bahçeşehir Gölet ihalesini 103 milyon liralık teklifiyle kazandı

Bahçeşehir Gölet’e ‘Atmaca’ gibi teklif
BAŞAKŞEHİR Belediyesi’nin ihaleyle satışa çıkardığı İstanbul Bahçeşehir’deki gölet alanının ihalesi tamamlandı. Sunny markası ile tanınan Atmaca Grup ile Başakşehir bölgesinde gerçekleştirdiği projelerle bilinen Makro İnşaat’ın arasında geçen ihaleyi, 103 milyon liralık teklifiyle Atmaca Grup kazandı.

11 bin m2 inşaat hakkı

Başakşehir Belediyesi’nin 9 Nisan’da Resmi Gazete’de yayımlanan açıklamasıyla göletin satışa çıkacağı duyurulmuştu. İhaleye göre 607 adadaki 2, 5, 6, 7, 8, 9 ve 10 sayılı parseller hasılat paylaşım modeliyle satışa çıkarıldı. İhale kapsamında 11 bin metrekare emsale esas inşaat alanı için muhammen bedel 35 milyon lira + KDV olarak belirlenmişti. Geçici teminat bedeli ise 1 milyon 50 bin TL olarak açıklanmıştı.

Başakşehir Belediyesi’nin gölet alanının projesinin belirlenmesi için açtığı www.goleticinfikrimvar.com internet sitesinde, “Gölet’i satmıyoruz, içiniz rahat olsun. Göletimiz yok olmayacak, aksine daha da büyüyecek. Bahçeşehir Göleti, 300 bin metrekarelik Bahçeşehir Park rekreasyon alanı içinde yer alıyor. İstanbul’un ilk ve en büyük suni göleti olan ve 26 bin metrekarelik bir alanı kaplayan Bahçeşehir Göleti, Boğazköy’le birleşecek. Yapılan çalışmalarla Gölet, 1.500 dönüme büyüyecek” açıklamaları yer alıyor.