Konut Haberleri
19 Nis 2016 10:02 Son Güncelleme: 10 Oca 2019 04:13

Bağdat Caddesi'ndeki mağazalara kira şoku!

Kentsel dönüşümle birlikte artan kira fiyatları, Bağdat Caddesi'nde bulunan mağazalara kepenk kapattırıyor.

Bağdat Caddesi'ndeki mağazalara kira şoku!
Kentsel dönüşümün uğrasığı bölgelerde ev ve dükkan fiyatları arttı. Bu bölgeler atrasında olan ve adıyla ün kazanan Bağdat Caddesi'nde bulunan dükkanlar, kira artışlarının yüksek olması nedeniyle kapanma tehlikesi  yaşıyor. 

Zira caddede konumuna göre 100 metrekarelik bir dükkan için aylık 20-50 bin doları gözden çıkarmak gerekiyor.

Markalar mağaza kapatma yoluna gidiyor

Sektör temsilcileri, kentsel dönüşüm ve yüksek kiraların Bağdat Caddesi’ndeki markaları sıkıntıya soktuğunu anlattı. Vatan'ın haberine göre; sektör temsilcileri, şu değerlendirmeyi yaptılar: “Son birkaç yılda cadde trendi geri döndü. Ciddi hava paralarıyla dükkanlar değişti. Caddelerde dükkanların metrekare fiyatı AVM’lerdeki metrekare fiyatını ikiye üçe katladı. Ancak artık yüksek kiralar insanları bezdiriyor. Bir tekstilci aylık 150 bin dolar kiraya anlaştı ama bir sene bile kalamadı orada.

Ayda 150 bin dolar vermek için 1.5 milyon dolarlık iş yapmak gerekiyor. Mevcut konjontürde çok zor. Kentsel dönüşüm yüzünden caddeye çıkan sokaklar kapanıyor, dolayısıyla ziyaretçi sayısında düşüş yaşanıyor. Caddedeki insan trafiğe eskisi gibi yoğun değil. Bununla baş edemeyen markalar da mağaza kapatma yoluna gidiyor.”

Ünlü markalar bina satın alıyor

Perakende sektöründe en iyi ciro ve ziyaretçi sayısına bakıldığında İstiklal Caddesi ilk sırada. İstiklal’den sonra Bağdat Caddesi ve Ümraniye’deki Alemdağ Caddesi geliyor. Ciroda üçüncü sırada olan Bağdat Caddesi’nde binalar çok eski olduğu için markalar satın alma yapıp konseptlerine uygun hale getiriyor.