Konut Haberleri
13 Şub 2017 14:20 Son Güncelleme: 10 Oca 2019 05:00

Babacan Holding Fikirtepe'yi karıştırdı! Vatandaş isyan etti!

Kentsel dönüşümün örnek bölgesi Fikirtepe'de daha önce başlanan bir inşaatı satın alan Babacan Holding için taahhüt krizi yaşandığı ortaya çıktı...

Babacan Holding Fikirtepe'yi karıştırdı! Vatandaş isyan etti!
Geçtiğimiz yıllarda büyük krizlere neden olan hatta The Time dergisine kapak olan Fikirtepe'de son dönemde çiçek açıyor. Bir çok ada ve projede anlaşmalar sağlandı. Öyle ki sadece Kadıköy'ün değil Türkiye'nin örnek dönüşümü olacak. Ancak bazı bölgelerden hala sıkıntı sesleri geliyor. 

Geçtiğimiz yıllarda TOKİ'yi dolandırdığına dair iddiaların ortalığı kasıp kavurduğu Albina İnşaat'tan alınan adalar, Babacan Holding'e verildi. Herkes her konunun sür liman olduğunu sandı. Ancak işin aslı sonradan çıktı. Fikirtepe.com'un haberine göre, 5 yıl önce Albina İnşaat ile yapılan Kat Karşılığı İnşaat Yapım ve Satışına dair sözleşmenin içeriğinde yazılmamasından dolayı vatandaşların kiralarını teminat altına almak için imzalatılan ek kira protokolünün Babacan Holding ile yapılan sözleşme safhasında imzalatılmadığı ortaya çıktı. İşte o haber ve detayları:

Üçte ikide çoğunluk sağlandı
Babacan Holding'in üçte iki çoğunluğu sağlamasından sonra resen tevhit ve pay satışı yapma girişimleri esnasında durumdan haber olan ve sözleşme izalamak istediklerinde kendilerine sunulmayan protokol sonrası patlak veren olay sonrası Babacan adasında çarşı karıştı ... Arsası resen tevhit ve daha sonrasında pay satışına sunulma ihtimali bulunan Fikirtepeli Vatandaş tarafından Babacan Holding'e gönderilen ihtarname metninin özet içeriği Vatandaşlar çektikleri ihtrnamede özetle, firmanın işe başlama ve bitiş tarihlerini yazmamaısının yanında, sözleşmede hiçbir teminat maddesinin bulunmadığı, Babacan inşaatın devir almadan önceki anlaşma yapılan şirketle yapılan sözleşmeye ek protokolde tüm kira ve taşınma bedelleri belli ve kayıt altına alınmış olmasına rağmen, Babacan İnşaat'ın imzalattığı ve halen imzaya davet ettiği kat karşılığı inşaat yapım ve sayış sözleşmesinde kiraya ve taşınma bedellerine dair hiç bir ibarenin bulunmadığı, hatta imzalatılmak istenen sözleşmeye kira bedellerinin eklenmesi ve/veya bu ek protokolün de imzalatılmasını talep etmelerine karşılık firmanın olumsuz bir duşuş sergilediği iddi edilen ihtarname sonunda yukarıda belirtilen şartların sağlanması, aksi durumda geçen süre ve uğranılan tüm mağduriyetliklerin talebi noktasında firmaya karşı yasal hakların saklı bulunduğu ihtar edilerek firmaya bir haftalık cevap süresi verilmiştir.


İşte Fikirtepeli vatandaş tarafından Babacan Holding'e gönderilen ihtarname metninin aslı

Bakanlığa suç duyurusu!
Fikirtepehaber.com'a ulaşan bilgilere göre Fikirtepeli bazı vatandaşlar tarafından, firmaya çekilen ihtarnameler haricinde ilgili protokolün vatandaşlardan gizlendiği ve imzalatılmak istenmediğine iddiasıyla, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı İstanbul İl Müdürlüğü'ne de suç duyurusunda bulunulmuş durumda... Peki ihtarnamede de bahsi geçen ''KİRA PROTOKOLÜ'' gizleniyor mu? Fikirtepehaber.com ve Fikentder Derneği'ne ''sözleşmede kiraların yazılmadığı ve eski  firma sözleşmesine ek protokolle kayıt ve teminat altına alınan kira ve taşınma hak mahrumiyet bedellerini içeren protokolü imzalatmak istemediklerine yönelik gelen yoğun şikayetler ve uyarılar üzerine firma ile temasa geçtik.

İmzalar bittikten sonra...
İmzalar bittikten sonra protokolü toplu olarak imzalatmayı düşünüyorduk Fikirtepehaber.com olarak firmanın Fikirtepe ofisindeki yetkililerle yaptığımız görüşmeler esnasıda gündeme gelen konuyla ilgili Firma yetkilileri, kesinlikle protokolü gizleme gibi bir durumlarının söz konusu olmadığını ve % 100 imza bitimi sonrası tüm vatandaşlara bu protokolü tek tek  değilde toplu olarak imzalatacaklarını iddia ettiler.

Belge yok
Fikentder Derneği ve Fikirtepehaber.com olarak yaptığımız tespitler sonucunda sözle yapılan bu açıklamalar haricinde ne protokol ne de kira ödemelerine ilişkin olarak sözleşme içeriği dahil herhangi yazılı bir belgeye ulaşamadık. Firmadan konuyla ilgili tarafımıza göndrilmesi mutemel her türlü yazılı belge ve açıklamaları da şeffaf ve tarafsız gazetecilik örneği olarak buradan yayınlayacağımızı tüm kamuoyuna deklare ediyoruz.

Söz uçar yazı kalır!
Konuyla ilgili olarak Fikentder Derneği ''Bu tür temelde var olan haklarda, iyi niyet kötü niyet aramaksızın mutlaka yazılı bir belgenin bulunması gerektiği, aksi halde sözlerin Fikirtepe genelinde geçmişte yaşadığımız birden fazla olumsuz örneklerde de olduğu gibi uçup gittiğini ve yine sonuçta mağdur olan tarafın vatandaşların olacağını'' belirtti.
Sözleşme Hilelerine karşın tek tip bir sözleşme metni kaçınılmaz!
Fikentder Derneği bakanlık yetkililerini, sözleşme içeriğinden doğabilecek mağduriyetlikler noktasında uyararak bakanlığın bundan sonraki süreçte tek tip bir sözleşme metni yapıp vatandaşları korumasını talep etti.





İşte sözleşmede yazılı olmadığı için Albina İnşaat zamanında yapılan ancak Babacan İnşaatın sözleşmeleri imzalanırken imzaltılmayan protokol metinleri...

Fikirtepe Mandıra Caddesi'ne cepheli olan Babacan adası Tam olarak Fikirtepe'de nerede ?