Gündem
10 Şub 2015 12:34 Son Güncelleme: 10 Oca 2019 02:22

Babacan: Anahtar nokta artık güven olacak

BAŞBAKAN Yardımcısı Ali Babacan, İstanbul Kongre Merkezi’nde düzenlenen G20 Maliye Bakanları ve Merkez Bankası Başkanları Toplantısı’nın açılışında konuştu. Babacan konuşmasının başında dönem başkanlığını üstlenen Türkiye’nin ev sahipliğinde ilk G20 toplantısının başladığını ve bu yıl ki toplantılar

Babacan: Anahtar nokta artık güven olacak
Babacan, bu yıl 15-16 Kasım tarihlerinde Antalya’da düzenlenecek zirveye kadar çok önemli toplantılar gerçekleştirileceğini aktararak, bu toplantılarda G20 ülkelerinin gelişimine odaklanacaklarını ifade etti.

Ali Babacan, 2015 yılında konsantre olmaya karar verdikleri 3 anahtar kelimenin; uygulama, yatırımlar ve kapsayıcılık olduğunu belirterek, "Bu yıl küresel ekonominin hızlıca toparlanacağına inanıyoruz. Ekonomik İşbirliği ve Kalkınma Örgütü’nün (OECD) ve Uluslararası Para Fonu (IMF), 2018 yılında küresel büyümenin 2 baz puan daha artacağı tahmininde bulundu. Bu hedefin ulaşılabilir olması çok önemli. Daha yüksek büyümeyi elde etmek için anahtar nokta artık güven olacak" dedi.

Yatırımların bu yıl da gündemlerinin çok önemli bir parçası olacağını ifade eden Başbakan Yardımcısı Babacan, "Kamu altyapı projelerine daha fazla kaynak aktarılması üzerinde çalışacağımız diğer bir öncelik olacak" dedi.

Uygulamanın önemine de dikkati çeken Babacan, birçok ülkede problemlerin ve bunların nasıl çözüleceğinin bilindiğini ancak bunun için irade ve cesaretin gerekli olduğunun altını çizdi.