Konut Haberleri
06 Eyl 2017 12:08 Son Güncelleme: 10 Oca 2019 05:24

Azure Grup'dan 5 milyar dolarlık yatırım fonu!

Azure Grup Yönetim Kurulu Başkanı Erkan Gül, Katar Doha merkezli yeni bir şirket ve yatırım fonu kurduklarını belirtti. Gül ayrıca Katar ile Türkiye arasında yoğun bir ticari işbirliği olduğunu vurguladı.

Azure Grup'dan 5 milyar dolarlık yatırım fonu!
Gayrimenkul sektöründe markalı konut projelerine imza atan Azure Grup, Katar Doha merkezli AzureMana adı altında yatırım fonu kurdu.

Şirket ve yatırım fonu kuruldu

Azure Grup Yönetim Kurulu Başkanı Erkan Gül, Katar’ın en büyük 5 ailesinden bir tanesiyle birlikte Katar Doha merkezli AzureMana adı altında yeni bir şirket ve yatırım fonu kurduklarını açıkladı.

Katar-Türkiye arasında işbirliği

Katar’dan özellikle Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın temasları sonrası Türkiye’ye yönelik yatırım taleplerinde olağanüstü bir artış olduğunu belirten Gül “Bu fon aracılığı ile 5 milyar dolarlık bir Katar sermayesiyle Türkiye-Katar arasında çok yoğun bir ticari işbirliği başlatmış bulunuyoruz. Gelecek yatırımlar, büyük ailelerin Türkiye’de gayrimenkul ve şirket satın almaları, gıda, inşaat malzemeleri olmak üzere bir çok farklı sektöre de bu yatırımların süreceğini söyleyebiliriz” dedi.