İmar-Yapı
08 Kas 2013 15:09 Son Güncelleme: 10 Oca 2019 00:39

Azerbaycan'ın yeni simgesinde Türk imzası

DİA Holding'in 205 milyon Euro yatırımla inşa ettiği Haydar Aliyev Kültür Merkezi Bakü'de hizmete girdi.

Azerbaycan'ın yeni simgesinde Türk imzası
Azerbaycan'ın sembol binalarına imza atan DİA Holding, son olarak ünlü mimar Zaha Hadid'in tasarımıyla Haydar Aliyev Kültür Merkezi'ni hayata geçirdi. 
 
Star'ın haberine göre; Azerbaycan mitolojisinde Hazar Denizi'nin yükselişini mimarisine yansıtan Zaha Hadid açılışta yaptığı konuşmada projede yer almaktan gurur duyduğunu söyledi. Projenin inşaatının 3.5 yılda tamamlandığını belirten DİA Holding Yönetim Kurulu Başkanı Hassan Gozal ise inşaat ve mimari açıdan dünyanın en zor eserlerinden birini gerçekleştirdiklerini belirterek projenin tamamının Türk mühendisliğinin ve işçisinin başarısı olduğunu söyledi. Haydar Aliyev Kültür Merkezi DİA Holding'in Azerbaycan'da gerçekleştirdiği üçüncü proje. Daha önce Şahdağ Kış Turizmi Kompleksi ve Alev Kulelerini inşa eden DİA Holding, son olarak 205 milyon Euro'ya mal olan Haydar Aliyev Merkezi projesini hayata geçirdi.

İŞTE AZERBAYCAN'IN YENİ SİMGESİ!
 
2 milyar Euro'luk proje
 
DİA Holding'in 7 yıllık genç bir şirket olmasına rağmen Azerbaycan'da birçok projeye imza attığını belirten Hassan Gozal "Bugüne kadar 2 milyar Euro'luk projeyi hayata geçirdik. Ülkede gerçekleştirmemiz gereken 400 milyon Euro'luk taahhüt işimiz daha var. Bu projelerden en büyüğü, Şahdağ'da gerçekleştirdiğimiz Yaz-Kış Turizm Kompleksi projesi. Proje 4 faz halinde tamamlanacak ve 2014 yılında teslim edilecek" dedi.