Güncel
28 Oca 2021 12:43 Son Güncelleme: 28 Oca 2021 14:05

Azerbaycan otoyollarını Türk müteahhite emanet! 4 şantiye kuruldu

Ermenistan'ın 28 yıldır işgal altında tuttuğa Karabağ'ın geri alınmasının ardından Azerbaycan'da büyük bir imar hareketi başladı. Bu hareketin içinde Türkiye'den müteahhit firmalar da yer alıyor. Azerbaycan otoyolları ihalesini Türk müteahhit firma aldı...

Azerbaycan otoyollarını Türk müteahhite emanet! 4 şantiye kuruldu

Türkiye'nin en büyük inşaat şirketleri arasında yer alan Kolin İnşaat yurt dışı şantiye sayısını da arttırmaya devam ediyor. Azerbaycan'da aldığı ihaleler ile öne çıkmayı başaran şirket yurt dışındaki şantiye sayısını da 7'ye çıkarmış oldu.

Azerbaycan Karabağ bölgesinde verdiği destansı mücadele ile 28 yıldır Ermenistan işgalinde olan bölgeyi 44 günde geri almayı başarmış, Ermenistan büyük bir yenilgiye uğratılmıştı. Ancak hem Ermeni askerler hem de bölgede yaşayan Ermenistan halkı yaşadıkları bölgeleri boşaltırken büyük bir yıkıma neden olmuş, nerede ise geride bırakılan yerlerde taş üstüne taş bırakılmaması hedeflenmişti. 

AZERBAYCAN'IN OTOYOLLARI KOLİN İNŞAAT'A EMANET! 

Bölgeyi geri almayı başaran Azerbaycan yeniden inşaya başlarken Cumhurbaşkanı İlham Aliyev ziyaret ettiği Şuşa, Cebrayil, Fuzuli gibi kadim şehirlerde yol çalışmaları için de temel atma törenlerini bizzat gerçekleştirdi. Yürütülen projelerde ise Türk inşaat şirketlerinin aktif rolü bulunuyor. Geride bıraktığımız günlerde Azerbaycan Merkez Bankası binası yapım işi ihalesini kazanan Tekfen İnşaat'ın ardından bu seferde Kolin İnşaat otoyol projeleri ile gündeme geldi. 

Dünya Gazetesi yazarı Kerim Ülker'in haberine göre Masalli-Astara Otoyolu, Bakü Rusya Devlet Sınırı Otoyolu, Alat-Astara Otoyolu ve Masalli- Celilabad Otoyolu projeleri Kolin İnşaat tarafından hayata geçirilecek. Kolin İnşaat bu projeler için Azerbaycan'a 4 şantiye kurarken şirketin Libya'da 3 ve Kuveyt'te de 1 şantiyesi olmak üzere yurt dışı şantiye sayısı bu bölgelerde 7 rakamına ulaşmış oldu.