Arsa-Arazi
11 Tem 2013 16:22 Son Güncelleme: 10 Oca 2019 00:30

Aytaç Durak arsa ihalesine fesat karıştırma davasından beraat etti!

Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Aytaç Durak, bugün Adana 3. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen ve 43 gün tutuklu kaldığı, arsa satışında ihaleye fesat karıştırmak iddiası ile açılan davadan beraat etti

Aytaç Durak arsa ihalesine fesat karıştırma davasından beraat etti!
 
İçişleri Bakanlığı tarafından hakkında hiçbir yargı kararı olmadan, "Soruşturmanın selameti" gerekçesi ile 3 yıl 4 ay önce görevinden geçici olarak uzaklaştırılan Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Aytaç Durak hakkında, Mülkiye Müfettişleri, Adana-Yüreğir ilçesinde bir ara satışında, düşük rakamla satış yapıldığı ve ihaleye fesat karıştırıldığı iddiasıyla soruşturma açılmasını istemişti. 
 
Bu iddiayla Adana 3. Ağır Ceza Mahkemesi'nde açılan davada Aytaç Durak tutuklanmış ve 43 gün Cezaevinde kalmıştı. 
 
Yargılama süreci içerisinde ise bilirkişiler; "arsa satışındaki rakamların Belediye satış rakamlarına uygun olduğu ve ihaleye fesat karıştırılmadığı" yönünde rapor verdi. 
 
3. Ağır Ceza Mahkemesi de Aytaç Durak'ın katılmadığı bugünkü duruşmada "İhaleye fesat karıştırma suçu oluşmadığı' gerekçesi ile, 5 ila 12 yıl arasında hapisleri istenen; Aytaç Durak ve Büyükşehir Eski Genel Sekreteri Hasan Gülşen ile Atilla Kuzucu, Bekir Cavcav hakkında, "Beraat" kararı verdi.
 
Dünya