Konut Haberleri
10 Tem 2016 08:32 Son Güncelleme: 10 Oca 2019 04:28

Aylar sonra ilk Rus turist kafilesi Türkiye'ye geldi

Rusya ile yaşanan uçak krizi ertesi yaptırıma maruz kalan Rus vatandaşlar, uzlaşma ertesi Türkiye'ye tatile geldi...

Aylar sonra ilk Rus turist kafilesi Türkiye'ye geldi
İlişkilerin düzelmesinin ardından 7.5 ay sonra Moskova-Antalya seferini gerçekleştiren Rus yolcu uçağı, 189 turistle dün Antalya Havalimanı'na indi.

Rossiya Airlines'in (Russian State) FV 5859 sefer numaralı Boeing 737-800 uçağı, dün saat 10.30'da Antalya Havalimanı 2'nci Dış Hatlar terminaline geldi. 7.5 ay sonra gelen ilk Rus turist kafilesi, Antalya Havalimanı Mülki İdare Amiri Mehmet Yavuz, Antalya DHMİ Baş Müdürü Osman Serdar ve ICF Airports Antalya Havalimanı yönetimi tarafından çiçeklerle karşılandı.

Mehmet Yavuz, bu uçuşun charter olmadığını belirterek, "Bu yolcular tarifeli gibi geliyor, ancak tamamı tur paketi satın almış yolcular. Charter uçuşlarda tur firması kiraladığı uçakları kendisi doldurur. Ama bu tarifeli uçuş izni almış normal havayolunun uçağı. Charter'a izin çıkana kadar bu şekilde olacak. Sorunlar nedeniyle bu izinler kullanılmıyordu şimdi kullanılıyor. Normal tarifeli uçuş izinleri. Geçici olarak bu şekilde akut probleme çözüm üretilecek. Zaten iki ülke arasındaki sorun nedeniyle Rusya tarafı bu izinleri kullanmıyordu ve charter izinleri çıkana kadar mevcut bu izinlerle Rus misafirlerimiz getirilecek" diye konuştu.

Rusya’nın önde gelen tur operatörlerinden Biblio Globus’un Türkiye’deki ana partneri Akay Travel bünyesindeki Fit Holidays, ilk Rus uçağı için özel bir karşılama organizasyonu hazırladı. Akay Travel Yönetim Kurulu Üyesi Mine Okudur, ilk Rus konukları inişte müzik ekibi eşliğinde karşılayıp çiçek verdi. Okudur, Biblio Globus’un Aeroflot Havayolları’nın charter kolu olan Rossiya Airlines ile sezon sonuna kadar anlaştığını belirtti.

Biblio Globus’un şimdilik Moskova’dan haftada 3 seferle operasyonuna başladığını belirten Okudur, ağustos ayı itibarıyla St. Petersburg ve diğer bölgelerden eklenecek uçuşlarla haftalık 5 bin kişiye ulaşan bir operasyon olacağını söyledi.

Bu yıl sonuna kadar 1 milyon civarı Rus yolcu planlandığını da belirten Mine Okudur, şunları söyledi:

“Geçen yılki rakamları bulmanın imkânı yok. Fakat olumlu gelişme adımlarının bu dönemde atılması gelecek sene kapasitesinin artması açısından da iyi oldu” dedi.
ETİKETLER
#Rusya #rus turist