İnşaat
12 Eki 2020 17:37 Son Güncelleme: 12 Eki 2020 17:48

Aydınlı yaşlı çifte müteahhit ve emlakçı tuzağı!

Himmet ve Necla Metin çifti Aydın'da arsalarına bina yapan müteahhit ve emlak komisyoncusu hakkında mahkemeye suç duyurusunda bulundu. Yaşlı çift kendilerine verilmesi gereken 4 dairenin hukuk mücadelesine başladı.

Aydınlı yaşlı çifte müteahhit ve emlakçı tuzağı!

Aydınlı Himmet ve Necla Çetin çifti, bir müteahhit ve emlak komisyoncusunun tuzağına düştüklerini iddia ederek mahkemeye başvurdu. 

Aydın'daki arsasını 12 daire almak şartı ile müteahhite veren çift, kurulan tuzak nedeniyle 4 dairesini alamadığını öne sürdü. Çetin çifti,  müteahhit ve emlak komisyoncusu hakkında suç duyurusunda bulundu.

Olay Aydın'ın Efeler ilçesinde yaşandı. Necla Metin (75) ve Himmet Metin (76) Işıklı mahallesinde kendilerine miras kalan arsayı bir komisyoncu aracılığıyla müteahhide verdi. Yapılan anlaşmaya göre kendilerine 12 daire verilecekti. Müteahhit Mustafa A. ile Metin çifti arasında, noterde 8 dairelik taahhütname imzalandı. Aynı tarihlerde Metin çifti ile komisyoncu Bilal G. arasında diğer 4 daire için notere gitmeden ayrı bir sözleşme daha imzalandı.

DOLANDIRICILIK SORUŞTURMASI BAŞLATILDI

Yeni Asır gazetesindeki habere göre inşaat tamamlandıktan sonra 8 dairelerini alan ancak 4 daireleri kendilerine verilmeyen yaşlı çift, müteahhit ve emlakçının sözleşmeyi inkar etmeleri üzerine, haklarını aramak için yargıya başvurdu. Yaşlı çiftin suç duyurusunun ardından savcılık tarafından Mustafa A. ve Bilal G. hakkında nitelikli dolandırıcılık suçundan soruşturma başlatıldı.

TUZAK KURDULAR 

Arsalarının kurulan tuzak sonucu ellerinden alındığını ve mağdur olduklarını dile getiren Necla Metin, "Arsamızı almak için çok uğraştılar. Başaramayınca 12 daire taahhüdünde bulundular" dedi. Himmet Metin ise, "Şimdi de imzaladıkları sözleşmeyi inkar ediyorlar. Sözleşmeye attıkları imza ortada. Hakkımızı alıncaya kadar davadan vazgeçmeyeceğiz" dedi.