Konut Haberleri
14 Nis 2015 11:33 Son Güncelleme: 10 Oca 2019 02:34

Ayda 352 liraya konut geliyor!

Başbakanlık Toplu Konut İdaresi Başkanlığı (TOKİ), Bilecik'te dar gelirlilere yönelik 724 konutu satışa çıkardı

Ayda 352 liraya konut geliyor!
 TOKİ'den yapılan açıklamaya göre, İdare, piyasa koşullarında konut  sahibi olamayan dar gelirli vatandaşların ihtiyaçlarının karşılanması amacıyla  yeni projeler hazırlıyor.

Bu kapsamda İstanbul Kayabaşı, Gaziantep ve Osmaniye'de düşük  taksitlerle konut satışı gerçekleştiren İdare, Bilecik'te de 724 konutu satışa  çıkardı.

   Bilecik'in Bozüyük ilçesinde alt gelir grubu toplu konut uygulaması  kapsamında kurayla satışa sunulan 2 artı 1 niteliğinde 75 metrekare  büyüklüğündeki 569 konutun taksit ödemeleri, 352 liradan başlıyor. Yüzde 12 peşin  180 ay vadeyle satılan konutların taksit ödemeleri, teslim tarihini takip eden ay  itibarıyla başlayacak.

 Sosyal konut kapsamında 155 sosyal konut

    Bozüyük'te toplu konut uygulaması kapsamında kurayla satışa sunulan 3  artı 1 niteliğinde 106 metrekare büyüklüğünde 155 konutun taksit ödemeleri de 650  liradan başlıyor. Konutlar yüzde 10, 15, 25 peşinat ve 96, 108, 120 ay vade  seçenekleriyle alıcıya sunulacak.

 Aranan şartlar

Başvuru sahibinin Bilecik'te en az 1 yıldır ikamet etmesi ya da il  nüfusuna kayıtlı olması şartı aranıyor. Kendisi, eşi ve velayeti altındaki  çocuklara ait tapuda kayıtlı, alt gelir grubunda herhangi bir bağımsız  gayrimenkul, sosyal konutlarda ise herhangi bir bağımsız konut bulunmaması ve  daha önce TOKİ'den konut satın almamış veya konut kredisi kullanmamış olması  gerekiyor.

  Başvuru tarihi itibarıyla alt gelir grubu konutlarda 25 yaş ve sosyal  konutlarda 18 yaşını doldurmuş olması da aranan şartlar arasında yer alıyor.

  Şartlar arasında, aylık hane halkı gelirinin, en fazla net 3 bin 200  lira olması da bulunuyor. Öte yandan, 3 artı 1 sosyal konutlarda gelir şartı  aranmıyor.

  Bir hane halkı adına kişinin kendisi, eşi ve velayeti altındaki  çocuklar adına, yalnızca tek başvuru yapılabilecek.

Ayrıntılı bilgi, TOKİ'nin "www.toki.gov.tr" adresi ile Halkbank'ın tüm  şubelerinden temin edilebilecek.