Konut Haberleri
18 Mayıs 2016 09:09 Son Güncelleme: 10 Oca 2019 04:20

Ayasofya'ya olan yoğun ilgi Big Ben'i geride bıraktı

Bizans İmparatoru I. Jüstinyen tarafından yaptırılan ve İstanbul'un Osmanlılar tarafından alınmasından sonra, Fatih Sultan Mehmet tarafından camiye dönüştürülen Ayasofya Camii, gezginlerin en çok görmek istediği eserler arasında 12. sırayı aldı...

Ayasofya'ya olan yoğun ilgi Big Ben'i geride bıraktı
Mimari yapısıyla dikkat çeken Ayasoofya, turistlerin en fazla görmek istediği bölgeler arasında 12. Sırada yer aldı. 

Dünyaca ünlü seyahat sitesi Trip Advisor, 2016 yılı için gezginlerin seçimi ödüllerini açıkladı. Tamamen siteye üye olan gezginler yani turistler tarafından en yüksek oyları alan ziyaret noktalarından oluşan listede dünyada en çok beğenilen 25 turizm simgesi de belirlendi.

Söz konusu listenin ilk sırasında Peru’da bulunan Machu Picchu yer alırken, Ayasofya Müzesi ise listenin 12’nci sırasında yer aldı. Böylece Ayasofya, Eyfel Kulesi, Notre Dame Kilisesi ve Big Ben gibi ünlü eserleri de geride bırakmış oldu.

Turistlerin uğrak noktası olan Ayasofya daha önce de Forbes Dergisi tarafından hazırlanan listede dünyanin en güzel binası seçilmişti. Söz konusu listede Ayasofya'nın ardından ise Hindistan'daki Tac Mahal, Avustralya'daki Sidney Opera Evi, İspanya'daki sagrada Familia ve Ürdün'deki Al-Kazneh binası yer almıştı.