Avrupa’nın kalbine Türk imzası atıldı!

Türk gayrimenkul sektörünün yurtdışındaki önde gelen temsilcilerinden Peker Holding, Düsseldorf’taki son yatırımı Northgate projesinin temelini attı

Avrupa’nın kalbine Türk imzası atıldı! - Sayfa 1

Yaklaşık 60 milyon euroluk yatırım bedeline sahip Northgate, bir Türk yatırımcısının Düsseldorf’ta hayata geçirdiği en büyük proje olarak kayıtlara geçti. Projede yer alacak olan 431 odalık otel bölümü için de Novum Grubu ile 25 yıllık bir kira anlaşması yapıldı.


19
Avrupa’nın kalbine Türk imzası atıldı! - Sayfa 2

Coğrafi konumu ve gelişmiş altyapısıyla, Avrupa’nın en önemli ticaret metropolleri arasında gösterilen Düsseldorf ’un en önemli projelerinden biri bir Türk şirketi olan Peker Holding tarafından hayata geçiriliyor. Tamamlandığında şehrin simge yapıları arasında gösterilecek Northgate projesinin temeli Düsseldorf Belediye Başkanı Thomas Geisel’in de hazır bulunduğu bir törenle atıldı.


29
Avrupa’nın kalbine Türk imzası atıldı! - Sayfa 3

BELEDİYE BAŞKANI MIPIM’DE DE BİZZAT TANITMIŞTI

Düzenlenen temel atma töreninde bir konuşma yapan Düsseldorf Belediye Başkanı Thomas Geisel, son yıllarda çok sayıda yabancı yatırımcının Düsseldorf’a ilgi gösterdiğinin altını çizerken “Tüm bunlar içerisinde, şehrimize kalıcı katkı sağlayan; şehrimizin ekonomisine ve istihdamına sürdürülebilir desteklerde bulunan firmalar her zaman bizim için ön planda olmuştur. Peker Holding de bugüne kadar hayata geçirdiği projelerle, şehrimize çok önemli katkılarda bulundu. Bu yüzden kendilerine teşekkür ediyoruz” ifadelerini kullandı. Northgate projesini, geçtiğimiz aylarda Cannes’da düzenlenen dünyanın en büyük gayrimenkul fuarı MIPIM’de de bizzat tanıttığını hatırlatan Thomas Geisel, “Northgate şahsen çok beğendiğim bir proje ve bu projenin Düsseldorf ekonomisine de büyük katkı sunacağına inanıyorum. İstanbul ile Düsseldorf birbirine çok benzeyen iki şehir. Bu projenin iki kenti birbirine daha çok yakınlaştıracağına inanıyorum” dedi.

39
Avrupa’nın kalbine Türk imzası atıldı! - Sayfa 4

YURT DIŞINDA 20’YE YAKIN PROJE YAPTIK

Düzenlenen temel atma töreninde konuşan Peker Holding Yönetim Kurulu Başkanı Hasan Peker de Türkiye’deki uzmanlıklarını bundan 7 yıl önce yurt dışına taşımaya karar verdiklerini ifade ederken, “Bugüne kadar Almanya ve İngiltere başta olmak üzere, yurt dışında 20’ye yakın projeyi hayata geçirdik. Tabii tüm projelerimiz bizim için önemli ama Düsseldorf’a kazandıracağımız bu projenin yeri bizde ayrı. Northgate’in bu güzel şehrin tanıtımına ve kalkınmasına da büyük katkı sunacağına inanıyorum” dedi.

49