Konut Haberleri
19 Mar 2016 08:39 Son Güncelleme: 10 Oca 2019 04:08

Avrupalı 'Balıkesir'e akacak

MIPIM'de görücüye çıkan Balıkesir ili, Avrupalının yoğun ilgisini gördü

Avrupalı 'Balıkesir'e akacak
Balıkesir'e Avrupa talebi.  Fransa’nın Cannes şehrindeki gayrimenkul fuarı MIPIM’de Türk belediyeleri adeta şov yaptı. Balıkesir Belediyesi’nden Beyoğlu’na, Ordu Belediyesi’nden Kocaeli’ye kadar onlarca şehir etkinlikte boy gösterdi.
Mipim’e bu yıl ikinci kez katılan Balıkesir Belediyesi, iddialı 8 projesiyle uluslararası yatırımcıların ilgi odağı oldu. Balıkesir Büyükşehir Belediyesi Başkanı Ahmet Edip Uğur, “Bu yıl 15 ilçe başkanımızla birlikte fuara katıldık. Şehrimiz tarım, hayvancılık ve turizmle önemli bir merkez. Büyük projelerimiz var. Yatırımcılara tanıtıyoruz. Bunun meyvelerini de almaya başladık. Hilton geliyor. Hilton’un Başkan Yardımcısı, ‘Balıkesir’e 5 tane daha Hilton yapılabilir’ dedi. Esas Holding yer aldı. Yatırıma başlayacak ” dedi.

Balıkesir’in fuarda en çok Avrupa’dan ABD’den ve Ortadoğu’dan yatırımcıların ilgisini çektiği vurgulandı. Fuarda, Rotterdam Limanı’nı model alarak planladıkları Bandırma Limanı’na büyük talep geldiğinin bilgisini veren Uğur, “Bandırma’daki liman ve sanayi ile ilgili Hollandalı bir şirketin yetkilileri “15 milyar dolar yatırıma hazırız” diyor. Yabancı ilgisi yüksek” diye konuştu.
Bandırma Organize Sanayi alanı ve limanının maketi Balıkesir standında yer aldı. Buradan 10 milyar euro yatırım çekecek sanayi yatırımlarıyla yıllık 25 milyar euro ihracat yapılması öngörülüyor.

Ayvalık Lale Adası için projelendirilen kurvaziyer limanıyla ilgili bilgi veren Başkan Uğur, “Ayvalık turizmine değer katacak. Port Gömeç projesi ilgi çekici. Deniz suyunun karaya çekildiği, tekne ile villara ulaşılacak projede 7 tipte toplam 347  villa, 220 odalı otel ve ticari alanlar tasarlandı” ifadelerini kullandı.

Başkan Uğur’un projeleri arasında teleferikle birbirine bağlanan iki karma rekreasyon projesi Çayderesi ve Çamlık büyük ilgi çekti. Belediyenin yatırımıyla hayata geçen 300 milyon liralık bu iki dev projeden Çayderesi’nin ilk etabı eylülde hizmete girecek.
Geçen yıl tanıtımı yapılan Ayvalık-Cunda köprüsüyle ilgili ihalenin 4 Nisan’da yapılacağını açıklayan Uğur, köprü projesine Balıkesir genelinde yapılan halk anketiyle karar verildiğini söyledi. Uğur, “Balıkesir halkı, yüzde 65’le Ayvalık’a planlanan köprü tipinin yapılmasını tercih etti. Ayvalık iç körfez suyunu da temizleyecek olan bu projeyi bir yıl içinde tamamlamayı planlıyoruz. Ayvalık’ı turizmde marka yapmak ve bunu sürdürülebilir kılmak için denizimizi, körfezimizi korumalı, temizlemeliyiz” dedi.