Konut Haberleri
15 Haz 2019 18:06 Son Güncelleme: 15 Haz 2019 18:29

Avrupa ülkeleri yüksek kiralara çözüm arıyor!

Avrupa ülkeleri özellikle büyük şehirlerde yaşanan konut sıkıntısı ve kira artışlarına çözüm arıyor. Çeşitli şehirlerde gösterilere de neden olan sorunla ilgili ilk adım Almanya Başbakanı Merkel’den geldi.

Avrupa ülkeleri yüksek kiralara çözüm arıyor!

Almanya Başbakanı Angela Merkel, Köln kentindeki Alman Kiracılar Birliğinin düzenlediği etkinlikte önemli açıklamalarda bulundu. Başbakan Merkel, Almanya'da özellikle büyük şehirlerde yaşanan konut sıkıntısı ve kira artışlarına dikkati çekerek, bu sorunun aşılabilmesi için hükümet olarak çalıştıklarını söyledi. Yeni konut yapmak için hükümetin çeşitli teşvik programları olduğunu hatırlatan Merkel, "Yeni konut inşa etmek için müracaat edenleri boş çevirmeyecek uygulama ve teşviklerimiz mevcut. Yeter ki vatandaşlarımız ev yapmak istesin, onların yanındayız" diye konuştu.

EŞ ZAMANLI PROTESTOLAR

Vatandaşların özellikle büyük şehirlerde uygun fiyata konut bulunamaması ve yüksek kiralardan şikayetçi olduğunu dile getiren Merkel, "Avrupa konut sıkıntısı yaşıyor. Bizim görevimiz bu sorunu çözmek. Bizim arzumuz herkesin kendi oturabileceği bir konuta sahip olması" ifadelerini kullandı. Başbakan Merkel, konut sıkıntısını suistimal edenlerin de takipçisi olduklarını söyledi. Avrupa’da nisan ayında Berlin, Paris, Barcelona, Lizbon gibi büyük şehirlerde halk yüksek kiralar nedeniyle büyük gösteriler yapmıştı. Yapılan gösterilerde konut sektöründeki tekelleşme ve fahiş fiyatlara karşı hükümetler göreve çağırılmıştı.