Konut Haberleri
08 Kas 2014 14:27 Son Güncelleme: 10 Oca 2019 02:07

Avrupa Konutları Kale rekor kırdı!

Artaş Grubu’nun Avrupa Konutları, Tema İstanbul, Vadistanbul ve Eclipse projelerinden sonra uzun süredir beklenen Topkapı Avrupa Konutları Kale projesinde yapılan basın lansmanı ile daire satışlarına başladı.

Avrupa Konutları Kale rekor kırdı!
Artaş Grubu’nun Avrupa Konutları, Tema İstanbul, Vadistanbul ve Eclipse projelerinden sonra uzun süredir beklenen Topkapı Avrupa Konutları Kale projesinde yapılan basın lansmanı ile daire satışlarına başladı.

Lokasyonu ile dikkati çeken Topkapı E-5 üzerinde 37 bin metrekare arsa üzerine 8 konut bloğu 1 ofis bloğu ve 30 mağazadan oluşan projede toplamda 599 daire bulunuyor. Ruhsatı alındıktan sonra satışlarına başlanan projede lansmana çıkmadan 599 konuttan 200 adedinin 3 gün gibi kısa bir sürede satışının gerçekleştiği açıklandı.

Projeye çok ciddi talebin olduğu, 5 bin 200 ön bilgi başvurusu yapıldığı, bu haftadan itibaren ön başvurularla ilgili görüşmelerin başlayacağı ve projenin satışının kısa surede tamamlanacağı belirtildi.

Proje Tarihi Yarımada’da

Proje öncelikle lokasyon açısından tarihi yarım adada bulunması, gerek deniz ulaşımına gerek Atatürk Hava Limanı’na, gerekse metro ve metrobüs noktalarına çok yakın olması sebebiyle ciddi talep görüyor. Basın lansmanında konuşan Artaş Yönetim Kurulu Başkanı Süleyman Çetinsaya bu projenin kendileri için çok önemli ve değerli olduğunu, Türkiye’nin önde gelen şirketlerinden KKale grubuyla ortak olarak bu projeyi yaptıklarını ve arsa üzerinde eski MAN fabrikasının bulunduğunu ve bu arsayı tarihi yarımadanın dokusunda uygun olarak geliştirdiklerini söyledi.

Çetinsaya, ayrıca imar haklarında her biri 14 kata kadar izin verilmesine rağmen bunu tarihi yarımadaya uygunluk açısından on kat yükseklikte tuttuklarını ve bu projede insana değeri ve yaşam kalitesini ön plana aldıklarını belirtti. Projenin Artaş Yapı güvencesi ile kaliteden ödün vermeden ve en hızlı şekilde yapılarak konut sahiplerine teslim edileceğini söyledi.

Toplantıda konuşan Kale Endüstri Yönetim Kurulu Başkanı Sedat Özgür arsanın 20 yıl önce Kale Grubu tarafından satın alındığını, üzerine konut projesi gerçekleştirmek için çok sayıda firma ile görüşüp talep aldıklarını ve bu konuda nihai kararı Artaş Grubu ile çalışmakta verdiklerini belirtti.
Özgür, Artaş’ın marka olarak konut sektöründe önemli bir firma olduğunu yaptığı başarılı projelerden bunu gördüklerini özellikle konut almak isteyenlerin güveninin ön planda olduğunu gördükleri için bu kararı aldıklarını söyledi.

Kale Grubu olarak ellerinde potansiyel arsa olduğunu ve bu arsaların da yakın zamanda üzerinde yeni projeler geliştirerek Artaş ile çalışmalarını devam ettirmek istediklerini ve birlikte çalışmaktan memnun olduklarını belirtti.

Avrupa Konutları Kale Proje Bilgileri

Avrupa Konutları Kale projesi 37 bin metrekare arsa alanı üzerinde toplam 206 bin metrekare inşaat alanına yayılmakta olup teslim tarihi 31.07. 2016’dır. 1+1 den 4+1′e kadar daire tipleri ile toplam 599 adet konut bulunuyor. Ayrıca 30 adet cadde üzeri mağaza ve 52 adet ofis alanı bulunan projede 1.350 araçlık kapalı otopark alanı bulunmaktadır.

Daireler 77 metre ile 210 metrekare arasında olup metrekare birim fiyatı 7 bin liradan başlıyor. Projede ayrıca yüzde 25 peşin yüzde 75 banka kredisi ile satışlar yapılıyor. Ayrıca projede içerisinde fitness merkezi, sauna, buhar odası, Türk hamamı, 2 kapalı yüzme havuzu ve açık spor alanları ve geniş peyzaj alanları ile dikkati çekmektedir. Ayrıca proje İstanbul’un merkezi lokasyonlarından Topkapı’da bulunması ve Marmaray, metrobüs, metro duraklarına oldukça yakın bulunması sebebi ile lokasyon açısından çok önemli bir konuma sahiptir.

Eyüp İyigün