Konut Haberleri
20 Eki 2015 12:41 Son Güncelleme: 10 Oca 2019 03:36

Avrupa inşaat üretimi düşüş gösterdi

Avrupa İstatistik Ofisi (Eurostat) tarafından açıklanan verilere göre, Euro Bölgesi'nde Ağustos ayında inşaat üretimi yıllık olarak yüzde 6 geriledi..

Avrupa inşaat üretimi düşüş gösterdi
Avrupa İstatistik Ofisi (Eurostat) tarafından 19 Ekim Pazartesi günü açıklanan verilere göre, Ağustos ayında Euro Bölgesi'nde inşaat üretimi yıllık bazda yüzde 6 azalırken aylık bazda ise yüzde 0,2 geriledi. 28 üye ülkeden oluşan Avrupa Birliği'nde (AB) ise mevsimsellikten arındırılmış inşaat üretimi, aynı dönemde yüzde 1,2 ve yıllık bazda yüzde 5 geriledi.

AB'ye üye ülkeler arasında inşaat üretiminde aylık bazda en fazla gerileme yüzde 5'le Slovakya'da gözlenirken Slovakya'nın ardından sırasıyla yüzde 4,8 ile İngiltere ve yüzde 4,5'le de Slovenya geldi.

Öte yandan inşaat üretimi en fazla artan ülkeler ise sırasıyla yüzde 0,9'la Portekiz, yüzde 0,6 ile Polonya ve Fransa olurken Almanya'nın inşaat üretimi ise aylık bazda yüzde 1,3 azaldı.

İnşaat üretiminde yıllık bazda en fazla gerileme de yüzde 15,5'le Slovenya'da kaydedilirken bu ülkenin ardından yüzde 9,2 ile Fransa ve yüzde 6,1'le de Macaristan geldi. Aynı dönemde İsveç yüzde 13'le inşaat üretimi en fazla artan ülke oldu.