Konut Haberleri
20 Ağu 2016 09:29 Son Güncelleme: 10 Oca 2019 04:35

Avro Bölgesi'nde inşaat üretim arttı

Avro Bölgesi'nde inşaat üretimi haziranda bir önceki aya kıyasla değişmezken, geçen yılın aynı ayına kıyasla yüzde 0,6 artış meydana geldi.

Avro Bölgesi'nde inşaat üretim arttı
Avrupa İstatistik Ofisi'nin (Eurostat) bugün açıkladığı ilk tahmin verilerine göre, 19 üyeli Avro Bölgesi'nde mevsimsellikten arındırılmış inşaat üretimi bu yılın haziran ayında mayıs ayına kıyasla değişiklik gözlenmedi.

İnşaat üretimi, geçen yılın haziran ayına kıyasla ise yüzde 0,6 artış gösterdi. Avro Bölgesi'nde inşaat üretiminin haziranda bir önceki aya kıyasla değişmemesinde inşaat mühendisliğinin yüzde 1,2 yükselmesi etkili olurken, inşaat yapımı ise yüzde 0,2 azaldı. Yıllık bazdaki yükseliş ise inşaat mühendisliğinin yüzde 1,5 ve inşaat yapımının da yüzde 0,3 artmasından kaynaklandığı açıklandı.

AB'de inşaat üretimi azaldı

Veriler ayrıca, 28 üyeden oluşan Avrupa Birliğinde (AB) ise inşaat üretiminin haziranda önceki aya oranla yüzde 0,3, önceki yılın aynı ayına kıyasla da yüzde 0,6 azaldığını ortaya koydu. AB'nin inşaat üretiminde haziran ayında önceki aya kıyasla görülen azalışta, inşaat yapımının yüzde 0,5 azalması etkili olurken, inşaat mühendisliği yüzde 0,2 arttı.

Yıllık bazdaki azalışa ise inşaat mühendisliğinin yüzde 3,6 ve inşaat yapımının da yüzde 0,1 azalması neden oldu. Verisi bulunan AB ülkeleri içinde, haziranda inşaat üretiminde önceki aya oranla en fazla azalış, yüzde 3,9'la Çek Cumhuriyeti'nde, en fazla artış da yüzde 7,6 ile Macaristan'da ölçüldü. Yıllık bazda ele alındığında ise inşaat üretimi en fazla azalan ülke yüzde 16,2 ile Macaristan oldu. En fazla artış ise yüzde 16,3'le İsveç'te kaydedildi