Konut Haberleri
29 Kas 2016 16:00 Son Güncelleme: 10 Oca 2019 04:51

Avrasya Tüneli'nin açılışı için son 11 gün!

Anadolu ve Avrupa Yakası'nı deniz altından birleştirecek olan Avrasya Tüneli'nin açılışı için geri sayım başladı.. Dev projenin açılışına 11 gün kaldı..

Avrasya Tüneli'nin açılışı için son 11 gün!
Başbakan Binali Yıldırım'ın 20 Aralık'ta açılışını yapılacağını açıkladığı, Anadolu ve Avrupa yakalarını denizin altından karayolu ile bağlayacak olan Avrasya Tüneli'nde sona yaklaşılıyor..

Projede çalışmalar tüm hızıyla sürerken, geçtiğimiz gün Samatya alt ve üst geçidi tamamlanarak hizmete alındı.

Yenikapı'da yapımına devam edilen ve trafiği yerin altına alacak alt geçitte ise çalışmaları sürüyor. Deniz altındaki tünel inşaatı tamamlanmasının ardından, karada devam eden bağlantı yollarlındaki çalışma da hummalı bir şekilde sürüyor.

Göztepe-Kazlıçeşme arasında hizmet verecek projenin toplam uzunluğu 14,5 km iken bunun 5.4 kilometrelik bölümü deniz tabanı altında inşa edildi.

Proje otomobillerin ve minibüslerin geçeceği 2'şer şeritli ve iki katlı tünelden oluşuyor.

Köprünün deniz altındaki en derin bölümü deniz seviyesinden 106 metre olurken, bu noktada tünel deniz tabanın 55 metre altından ilerliyor.
Tünel inşaatının 22 Ağustos 2016 tarihinde tamamlanmasının ardından bağlantı yolları ve buralarda yapılacak araç ve yayalar için yapılan alt ve üst geçiş çalışmalarına hız verildi.

Sarayburnu-Kazlıçeşme ile Harem-Göztepe arasında yer alan yaklaşım yolları genişletilerek kavşak, araç alt geçitleri ve yaya üst geçitleri inşa edildi.

Pek çok noktada çalışmalar sona ererken Zeytinburnu, Yedikule, Samatya arasında ki bölüm daha önce hizmete alındı.

Geçtiğimiz günlerde çalışmaları tamamlanan Samatya, alt ve üst geçidi de hizmete alınarak araçların kullanımına açıldı.